Ingrediënten
- Scheut olijfolie om in te bakken
- 60 g ongezouten roomboter
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 tl gedroogde tijm (verse tijm mag ook, alleen de blaadjes)
- 300 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 1,25 l hete groentebouillon (gemaakt van 2 tabletten)
- 400 g champignons, schoongeborsteld en in plakken
- 75 g oude kaas, geraspt
Nodig
- Hapjespan
om 18:48
Wat fijngehakte cashewnoten eroverheen voor het opdienen.
om 22:34
Hey keuken liefjes
Bij de ingrediënten staat 75 gram oude kaas maar bij de afwerking van het gerecht staat parmezaanse kaas….
Persoonlijk lekker gewoon met parmezaanse kaas doen….???
om 09:09
Hoi! De geraspte kaas in het bakje bij de foto is toch echt oude, geraspte kaas en geen parmezaan…. 🙂 Maar gebruik rustig parmezaan als je dat liever wilt. Ook lekker!
om 20:06
Bij punt 3 wordt wel parmezaan gezegd ipv oude kaas.
om 09:17
Ah, vandaar de verwarring! Ik heb het direct aangepast! Dankjewel voor je reactie Tamara. 🙂
om 17:34
Kan dit recept ook zonder de witte wijn? Of moet ik dan iets anders toevoegen? Ben namelijk zwanger, dus mag geen alcohol.
om 17:48
Hoi Ester, je kunt een scheutje witte balsamicoazijn toevoegen. Dat geeft ook een lekker fris zuurtje. Of anders kun je het gewoon weglaten.