Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Risotto met geroosterde groenten
Ik ben dol op risotto vanwege de romige en zachte textuur; het ultieme ‘Comfort Food’! Deze smaakvolle risotto maakte ik met de groenten die overbleven na ons avondje gourmetten. Gebruik voor dit gerecht dus gerust groenten die jij zelf het lekkerst vindt. Voor wat extra smaak roosterde ik ook nog wat stukjes chorizo mee met de groenten. Die zorgen namelijk voor een ware smaakexplosie in je mond…
Ingrediënten
200 gram risottorijst
1 sjalotje
400 gram groenten naar keuze (b.v. ui, courgette, paprika, champignons)
chorizo
geraspte parmezaanse kaas
600 ml kippenbouillon (van 1 kippenbouillontablet)
klontje roomboter
olijfolie
zout en peper uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groenten en een stukje chorizo in gelijke stukken en verdeel ze over een ovenschaal of braadslee. Besprenkel ze met olijfolie en maal er wat zeezout over uit de molen. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven of totdat ze goudbruin worden. Roer de groenten af en toe even om.
Pel en snipper ondertussen het sjalotje en fruit deze zacht in een pan met wat olijfolie. Voeg dan de risotto toe en fruit nog even mee.
Voeg dan alle bouillon toe en roer dit even door.
Zet de pan met de deksel erop op een laag vuur en laat de rijst rustig garen. Zet het vuur uit als het vocht bijna is opgenomen en de rijst beetgaar is.
Roer er een klontje roomboter (ik gebruikte mijn zelfgemaakte kruidenboter) door en een handvol geraspte kaas.
Schep de risotto op borden en verdeel de geroosterde groenten erover.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Risotto recepten, Vegetarische recepten
om 10:13
Mmm ziet er lekker uit! ik ben dol op geroosterde groenten.
Groetjes Julie
om 15:38
Dank je Julie! Ik ben er ook dol op 🙂