Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Risotto met groene asperges
Hoewel we dankzij het prachtige en warme weer van de afgelopen tijd inmiddels ook alweer volop kunnen genieten van het ‘witte goud’, maakte ik dit keer een heerlijke risotto met groene asperges. Lekker makkelijk ook, want je hoeft ze niet te schillen!
Ingrediënten
- 250 g risottorijst
- 200 g groene asperges, in drieën gesneden
- 2 kleine sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
- 1 liter groente– of kippenbouillon, van 2 bouillontabletten of zelfgemaakt
- Rasp van 1/2 biologische citroen
- Flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el zachte naturel roomkaas
- Extra vierge olijfolie
Eventueel nog extra toe te voegen: snufje gedroogde chilivlokken, scheut droge witte wijn en wat pittige radijssaus
Bereiding
Verwarm op laag vuur de groentebouillon. Niet laten koken.
Verhit een pan op laag vuur met wat olijfolie en fruit de sjalotjes met eventueel de chilivlokken tot ze zacht zijn.
Voeg de risotto toe en bak even mee totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie.
Blus de risotto eventueel eerst af met de witte wijn, laat kort even inkoken en voeg dan zoveel bouillon toe totdat de rijst net onder staat. Zet het vuur laag en voeg steeds weer opnieuw wat bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen. Roer regelmatig.
Voeg halverwege de bereidingstijd de asperges toe, houd de aspergetips nog even achter de hand.
Voeg als de risotto bijna gaar is en de bouillon bijna is opgenomen, de Parmezaanse kaas, roomkaas, aspergetips en citroenrasp erdoor. Warm alles nog even door en zet het vuur dan uit.
Schep de risotto op en verdeel over ieder bord wat van de radijsdressing en druppel er nog wat extra olijfolie overheen. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Paasrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Risotto recepten, Vegetarische recepten
Deel je reactie