Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Rode kool met balsamico en appelstroop
Dit is een bijzonder lekker en smaakvol recept om rode kool te bereiden. Hoe langer je de rode kool stooft, hoe zachter en smaakvoller hij wordt!
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 hele rode kool
- 1 appel
- 100 ml rode wijn
- 100 port
- 1 laurierblaadje
- 3 kruidnagels
- 5 jeneverbessen
- 1 kaneelstokje
- 1 plakje kruidkoek, in blokjes gesneden
- ½ el rijst*
- 1 el suiker
- 1 el basalmicoazijn
- 1 el appelstroop
*De rijst zorgt dat het vocht wat gebonden wordt, je proeft hier uiteindelijk niets van terug.
Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de rode kool en appel) in een grote pan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het vocht zachtjes pruttelen. Snijd de rode kool in smalle reepjes. Ik doe dit altijd met de keukenmachine. Schil de appel en snijd in blokjes. Voeg de rode kool en appel toe en stoof, met de deksel op de pan, tot hij zacht is en diep donkerrood van kleur.
Heerlijk met een hertenbiefstukje, stoofperen en wat gefrituurde aardappelkroketten.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 18:52
Tegenvaller: flauw, weinig smaak. Heb er uiteindelijk 3 appels in gedaan. ( in de slowcooker 9 uur op low)
om 18:15
Heel lekker, maar jammer dat de jeneverbessen en kruidnagels niet meer te vinden zijn. Dat is namelijk toch even een mindere smaaksensatie in de mond….
Heeft iemand daar een oplossing voor ?
om 10:42
De jeneverbessen en kruidnagels kun je het hele jaar door kopen Emmy. Gewoon in de supermarkt bij de specerijen en kruiden.
om 22:36
Emmy bedoelt waarschijnlijk niet terug te vinden na het koken…
om 20:15
Ik heb bij bol van die lege theezakjes gekocht. Niet kun je heel makkelijk de kruidnagel in doen. Dichtknopen en bij het gerecht doen. Kun je makkelijk terug vinden. Ideaal.
om 20:16
https://www.bol.com/nl/p/lege-theezakjes-100-stuks/9200000074122648/
om 17:01
ik doe de ingrediënten die je niet in je mond wil hebben altijd in een thee-ei … die vis je er zo weer uit 🙂
om 10:40
Goede tip Carmen! 🙂
om 19:50
Ooit had ik rode kool afgezworen omdat ik het gewoon niet lekker kreeg. Dat tij is nu gekeerd! Het was heerlijk! De tip om het langer op te laten staan heb ik wel letterlijk genomen: het heeft 2,5 uur opgestaan! Maar gezien de donkere kleur op jouw plaatje staat het bij jou nog langer aan? Hoe lang hou jij aan?
Ik had het gecombineerd met deze: https://www.keukenliefde.nl/stoofvlees-van-belgische-chef-kok-peter-goossens Echt heel goed samen!
om 09:20
Hoi Nicole, wat fijn om te horen dat je er zo van genoten hebt! Voor mij is het alweer even geleden, dus weet niet meer exact hoelang het opstond. Belangrijkste is om de kool net zolang te stoven, totdat hij lekker smeuig en zacht is. Volgens mij is jou dat wel gelukt… 🙂