Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Spruiten met macadamianoten
Dit is de meest smakelijke bereiding voor spruiten die ik me kan bedenken. Spruiten met macadamianoten hebben een fantastisch huwelijk en eenmaal op deze manier gegeten wil je ze nooit anders meer!
De spruiten worden in dit recept niet gekookt maar gesmoord en daarna even kort gebakken samen met de macadamianoten. Hierdoor behouden ze hun fantastische groene kleur en de smaak is, met een nog lichte ‘bite’, echt heerlijk!
Bijgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- Zak spruiten
- Handvol ongezouten macadamianoten
- Olijfolie om in te bakken
- Klontje roomboter
- Zout en peper uit de molen
Verder nodig
koekenpan of hapjespan met deksel
Bereiding
Verwijder de aanzet van de spruiten, en eventueel het buitenste bruine blad.
Snijd de grote exemplaren in vieren en de kleine door de helft.
Was ze, laat goed uitlekken, en dep ze droog met een theedoek. Hak een handvol macadamia’s grof met een groot scherp mes.
Verhit een koekenpan met wat olie en roerbak de spruiten op middelhoog vuur ongeveer een minuut, blijf de pan bewegen om te voorkomen dat de spruiten aanbakken. Breng op smaak met wat zout. Voeg dan een scheut water toe en smoor de spruiten met de deksel op de pan tot ze beetgaar zijn.
Voeg eventueel een extra scheutje water toe als ze nog te hard zijn. Haal de deksel van de pan en voeg de laatste minuut de macadamianoten en de roomboter toe. Bak de spruiten en noten nog even kort op middelhoog vuur totdat ze licht gaan kleuren.
Deze spruiten smaken heerlijk bij een lekkere gehaktbal en een gekookte aardappel in de schil, of bij deze winterse hertenstoof!
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Groente recepten
om 21:57
Hallo Annemiek,
Die noten moeten die naturel of gebrand zijn?
Groet Frans Marijnissen
om 20:50
Ze mogen gebrand zijn Frans, maar het liefst wel ongezouten.