Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Roerbakkip met cashewnoten en spruitjes
Het is een lastige keuze, maar wanneer ik een favoriete keuken zou moeten kiezen, zou ik toch waarschijnlijk gaan voor de Aziatische. Eenvoudige, gezonde en vaak snel te bereiden gerechten boordevol smaak, dat typeert deze keuken. Ook deze roerbakkip met cashewnoten en spruitjes is daar een goed voorbeeld van. Serieus, zelfs de afhaalchinees kan hier niet aan tippen!
Laat je trouwens niet afschrikken door onderstaande ingrediëntenlijst! Deze lijkt lang, maar dezelfde ingrediënten komen meerdere keren terug.
Hoofdgerecht voor 3 personen
Ingrediënten
Voor de kipmarinade
- 400 g kipfilet, in repen gesneden
- 2 el ketjap manis
- 1 kleine tl sambal oelek
- 1 el sesamolie
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el citroensap
- 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
Roerbak groenten
- 175 g champignons, schoongeborsteld en gehalveerd (grote champignons in vieren snijden)
- 150 g spruiten, beetgaar gekookt en gehalveerd
- 1 rode paprika, in smalle repen gesneden
- Handje cashewnoten, licht geroosterd in een droge koekenpan
Voor de saus
- 2 el ketjap manis
- 1 tl bruine suiker
- 1 el sesamolie
- 3 el water
Verder
- Zonnebloemolie om in te bakken
Verder nodig
Wokpan, zeef
Bereiding
Meng de kip met de ingrediënten voor de marinade en laat, goed afgedekt, minimaal 30 minuten marineren (maar langer mag natuurlijk ook, daar wordt de kip namelijk nog lekkerder van!).
Verhit de wokpan met 1 el zonnebloemolie en laat de wok goed heet worden. Voeg de kip toe en roerbak totdat de kip net gaar is.
Schep de kip uit de wok in een zeef en vang het vocht op.
Verwarm de wok opnieuw met 1 el zonnebloemolie en 1 el sesamolie en roerbak op hoog vuur de paprika, circa 1 minuut. Voeg dan de champignons toe en bak nog een minuut verder, totdat de groenten wat zachter zijn, maar nog wel bite hebben.
Schep de groenten in de zeef bij het vlees.
Doe de saus ingrediënten en het opgevangen vlees- en groentevocht in dezelfde wok en laat kort even inkoken.
Voeg de groenten, kip, spruitjes en cashewnoten aan de saus toe en warm alles nog even goed door.
Lekker met rijst of mie.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Kiprecepten
om 19:15
Heerlijk gerecht , goeie tip taugé erbij.
om 17:58
Wat een heerlijk recept was dit
om 16:40
Met heel veel plezier maak ik jouw recepten, Annemiek.
En waarom ik o.a. de recepten zo makkelijk vind, is dat je er foto’s bij zet met alle ingrediënten en het proces van bereiden.
Top is dat!
Bedankt dat je koken zo plezierig maakt!
Hartelijke groet,
Edith.
om 18:31
Heerlijk van dit recept genoten zo juist! Ga ik vaker klaar maken ?
om 15:07
Heerlijk, smaakt naar de Chinese keuken inderdaad.
om 11:33
Ik houd niet van spruiten, maar dit gaan we maar eens proberen. Hoe lang kook je de spruiten tot ze beetgaar zijn?
om 12:38
Ik schat zo’n 5 tot 8 minuten Cynthia.
om 15:04
staat voor vanavond op het programma, heb er heel veel zin in, groetjes
om 10:44
Leuk Gwen! Ben benieuwd wat je ervan vindt. 🙂
om 10:41
Hai, lijkt me lekker. Ik weet niet of ik nu al spruitjes kan vinden maar anders doe ik het met sugar snaps. Maar het opgevangen vocht: doe je dat er ook bij of gooi je dat weg?
om 10:48
Hoi Annemieke, het opgevangen vocht mag er inderdaad bij, het zit namelijk boordevol smaak! Ik zet het er direct even bij. 🙂
om 21:04
heerlijk recept
om 19:48
Wat een heerlijk recept, het was smullen.
Het is nu spruitentijd dus gaan dit gaan we vaker bereiden! Bedankt!
om 09:49
Leuk Marianne! Het leuke van dit gerecht is dat je er eindeloos mee kunt varieëren. Zo kun je bijv. ook taugé, paksoi, Chinese kool, peulen of groene asperges toevoegen. Allemaal even lekker!
om 11:04
Hoppa! Alweer een spruitjesfan erbij… 😉 Dat is nog eens leuk om te horen!
om 10:59
Wederom weer een geslaagd recept! Deze gaat op de favorieten lijst…
Mijn vriend die niet van spruitjes houdt vond het zelfs lekker 😉
Het recept ook meteen doorgestuurd naar mijn moeder!