Roerbakkip met cashewnoten en spruitjes

Roerbakkip met cashewnoten en spruitjes

Het is een lastige keuze, maar wanneer ik een favoriete keuken zou moeten kiezen, zou ik toch waarschijnlijk gaan voor de Aziatische. Eenvoudige, gezonde en vaak snel te bereiden gerechten boordevol smaak, dat typeert deze keuken. Ook deze roerbakkip met cashewnoten en spruitjes is daar een goed voorbeeld van. Serieus, zelfs de afhaalchinees kan hier niet aan tippen!

Laat je trouwens niet afschrikken door onderstaande ingrediëntenlijst! Deze lijkt lang, maar dezelfde ingrediënten komen meerdere keren terug.

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten

Voor de kipmarinade

  • 400 g kipfilet, in repen gesneden
  • 2 el ketjap manis
  • 1 kleine tl sambal oelek
  • 1 el sesamolie
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt

Roerbak groenten

  • 175 g champignons, schoongeborsteld en gehalveerd (grote champignons in vieren snijden)
  • 150 g spruiten, beetgaar gekookt en gehalveerd
  • 1 rode paprika, in smalle repen gesneden
  • Handje cashewnoten, licht geroosterd in een droge koekenpan

Voor de saus

  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 el sesamolie
  • 3 el water

Verder

  • Zonnebloemolie om in te bakken

DSC_4834_800x597

Verder nodig
Wokpan, zeef

Bereiding
Meng de kip met de ingrediënten voor de marinade en laat, goed afgedekt, minimaal 30 minuten marineren (maar langer mag natuurlijk ook, daar wordt de kip namelijk nog lekkerder van!).

DSC_4842_800x536

Verhit de wokpan met 1 el zonnebloemolie en laat de wok goed heet worden. Voeg de kip toe en roerbak totdat de kip net gaar is.

DSC_4847_800x536

Schep de kip uit de wok in een zeef en vang het vocht op.

Verwarm de wok opnieuw met 1 el zonnebloemolie en 1 el sesamolie en roerbak op hoog vuur de paprika, circa 1 minuut. Voeg dan de champignons toe en bak nog een minuut verder, totdat de groenten wat zachter zijn, maar nog wel bite hebben.

DSC_4852_800x536

Schep de groenten in de zeef bij het vlees.

DSC_4855_800x536

Doe de saus ingrediënten en het opgevangen vlees- en groentevocht in dezelfde wok en laat kort even inkoken.

DSC_4858_800x536

Voeg de groenten, kip, spruitjes en cashewnoten aan de saus toe en warm alles nog even goed door.

DSC_4868_800x546

Lekker met rijst of mie.

Roerbakkip met cashewnoten en spruitjes

Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(5 stemmen)
16 reacties

Deel je reactie

  1. Diny

    Heerlijk gerecht , goeie tip taugé erbij.

  2. GEA

    Wat een heerlijk recept was dit

  3. Edith van Tiel

    Met heel veel plezier maak ik jouw recepten, Annemiek.
    En waarom ik o.a. de recepten zo makkelijk vind, is dat je er foto’s bij zet met alle ingrediënten en het proces van bereiden.
    Top is dat!
    Bedankt dat je koken zo plezierig maakt!

    Hartelijke groet,
    Edith.

  4. Anneliesnelis

    Heerlijk van dit recept genoten zo juist! Ga ik vaker klaar maken ?

  5. Annette

    Heerlijk, smaakt naar de Chinese keuken inderdaad.

  6. Ik houd niet van spruiten, maar dit gaan we maar eens proberen. Hoe lang kook je de spruiten tot ze beetgaar zijn?

    1. Ik schat zo’n 5 tot 8 minuten Cynthia.

  7. gwen

    staat voor vanavond op het programma, heb er heel veel zin in, groetjes

    1. Leuk Gwen! Ben benieuwd wat je ervan vindt. 🙂

  8. Annemieke

    Hai, lijkt me lekker. Ik weet niet of ik nu al spruitjes kan vinden maar anders doe ik het met sugar snaps. Maar het opgevangen vocht: doe je dat er ook bij of gooi je dat weg?

    1. Hoi Annemieke, het opgevangen vocht mag er inderdaad bij, het zit namelijk boordevol smaak! Ik zet het er direct even bij. 🙂

  9. erna v d laar

    heerlijk recept

  10. Marianne van Heugten

    Wat een heerlijk recept, het was smullen.
    Het is nu spruitentijd dus gaan dit gaan we vaker bereiden! Bedankt!

    1. Leuk Marianne! Het leuke van dit gerecht is dat je er eindeloos mee kunt varieëren. Zo kun je bijv. ook taugé, paksoi, Chinese kool, peulen of groene asperges toevoegen. Allemaal even lekker!

  11. Hoppa! Alweer een spruitjesfan erbij… 😉 Dat is nog eens leuk om te horen!

  12. Elisa

    Wederom weer een geslaagd recept! Deze gaat op de favorieten lijst…
    Mijn vriend die niet van spruitjes houdt vond het zelfs lekker 😉
    Het recept ook meteen doorgestuurd naar mijn moeder!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde