Ingrediënten
- 4 sneetjes brood
- 125 g gerookte spekreepjes
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 8 eieren
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
- Zonnebloemolie
Verder nodig
- Koekenpan
Roerei met spekjes is een heerlijk ontbijt- of lunchgerecht. Het is makkelijk om te maken en door de spekjes krijgt het roerei superveel smaak! Serveer op knapperig toast en bestrooi met veel verse peterselie. Smullen maar!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Rooster het brood goudbruin in een broodrooster, of in de oven. Snijd het brood diagonaal doormidden en besmeer indien gewenst met een beetje (room)boter.
Verhit de koekenpan met een klein scheutje zonnebloemolie. Voeg de spekjes toe en bak op laag/middelhoog vuur langzaam goudbruin. Voeg de sjalot toe en bak enkele minuten mee tot hij zacht en glazig is.
Klop de eieren los in een kom met peper uit de molen. Zeg het vuur van de pan laag en voeg en eimengsel en de helft van de peterselie toe. Verwarm langzaam op laag vuur zodat het ei stolt. Roer regelmatig door de pan over de bodem tot het eimengsel nét gestold, maar nog wel smeuïg is. Zet het vuur uit.
Serveer de toast met het roerei. Bestrooi met de overige peterselie.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie