Aspergesoep met ham en ei

Romige aspergesoep met ham en ei

Ik ben dol op romige aspergesoep. In dit recept voeg ik echter geen room toe aan de soep, maar een eidooier. Die geeft de soep een fluweelzachte en heerlijk romige textuur. Probeer het maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd! 

Voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 30 g roomboter
  • 30 g bloem
  • 2 hardgekookte eieren, fijngehakt + 1 rauwe eidooier
  • 150 g hamreepjes
  • Versgehakte peterselie of bieslook

Bereiding
Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en schil de asperges rondom met een dunschiller. Breng een ruime kookpan met 1,3 liter water, de bouillontabletten en de aspergeschillen aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat 20 minuten zacht pruttelen. Giet de bouillon door een zeef en vang op.

Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur, al roerend, zachtjes meegaren.

Voeg, al roerend met een garde, net zoveel bouillon toe totdat de soep de gewenste dikte heeft.

Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan iets lager. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de soep. Kook de asperges in circa 8 minuten zachtjes gaar. Zet het vuur uit en roer de eidooier door de soep.

Schep de soep op borden en garneer met het ei, de ham en peterselie. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Aspergesoep met ham en ei

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Voorgerechten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(8 stemmen)
10 reacties

Deel je reactie

  1. Fransien Munster

    Dankjewel! Ik neem, bijna altijd, de recepten van keukenliefde.
    Vandaag asperges gemaakt met ei, ham en de botersaus.
    En van de rest heb ik de heerlijke soep gemaakt…😋😋😋

    1. Heel erg leuk om te horen Fransien! 🙂

  2. Lekkere soep, mijn man genoot ervan, die is dol op witte asperges.

  3. Petra

    Heeeelp. Ik heb de helft minder bouillon overgehouden?
    Wat heb ik verkeerd gedaan?
    Groetjes Petra

    1. Dat is geen probleem Petra, je kunt het gewoon aanvullen met water.

  4. Mel

    Ik wil deze soep morgen als lunch mee geven.
    Kan ik het ei en de ham nu al toevoegen voor morgen? Of is dat niet verstandig?

    1. Je kunt het nu al toevoegen en morgen mee opwarmen of morgen pas toevoegen. Kan allebei. Lekkerste is op het laatste moment toevoegen.

  5. shelly

    ziet er super lekker uit thanks ….

  6. lya van gelder

    Hoi Annemiek,

    De soep ook gemaakt maar
    i.p.v. ham heb ik gerookte
    zalm gebruikt.

    Was een lekker soeppie.

    Groetjes Lya

    1. Mmmm… Heerlijk met gerookte zalm!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde