Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Aspergesoep met ham en ei
Ik ben dol op romige aspergesoep. In dit recept voeg ik echter geen room toe aan de soep, maar een eidooier. Die geeft de soep een fluweelzachte en heerlijk romige textuur. Probeer het maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd!
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- 2 kippenbouillontabletten
- 30 g roomboter
- 30 g bloem
- 2 hardgekookte eieren, fijngehakt + 1 rauwe eidooier
- 150 g hamreepjes
- Versgehakte peterselie of bieslook
Bereiding
Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en schil de asperges rondom met een dunschiller. Breng een ruime kookpan met 1,3 liter water, de bouillontabletten en de aspergeschillen aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat 20 minuten zacht pruttelen. Giet de bouillon door een zeef en vang op.
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur, al roerend, zachtjes meegaren.
Voeg, al roerend met een garde, net zoveel bouillon toe totdat de soep de gewenste dikte heeft.
Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan iets lager. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de soep. Kook de asperges in circa 8 minuten zachtjes gaar. Zet het vuur uit en roer de eidooier door de soep.
Schep de soep op borden en garneer met het ei, de ham en peterselie. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Voorgerechten, Soeprecepten
om 22:48
Dankjewel! Ik neem, bijna altijd, de recepten van keukenliefde.
Vandaag asperges gemaakt met ei, ham en de botersaus.
En van de rest heb ik de heerlijke soep gemaakt…😋😋😋
om 10:00
Heel erg leuk om te horen Fransien! 🙂
om 21:21
Lekkere soep, mijn man genoot ervan, die is dol op witte asperges.
om 18:37
Heeeelp. Ik heb de helft minder bouillon overgehouden?
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Groetjes Petra
om 10:01
Dat is geen probleem Petra, je kunt het gewoon aanvullen met water.
om 16:39
Ik wil deze soep morgen als lunch mee geven.
Kan ik het ei en de ham nu al toevoegen voor morgen? Of is dat niet verstandig?
om 17:06
Je kunt het nu al toevoegen en morgen mee opwarmen of morgen pas toevoegen. Kan allebei. Lekkerste is op het laatste moment toevoegen.
om 10:41
ziet er super lekker uit thanks ….
om 11:53
Hoi Annemiek,
De soep ook gemaakt maar
i.p.v. ham heb ik gerookte
zalm gebruikt.
Was een lekker soeppie.
Groetjes Lya
om 12:00
Mmmm… Heerlijk met gerookte zalm!