Ingrediënten
- 1 courgette (ca. 400 gram)
- 125 g spekblokjes of -reepjes
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 bouillontablet (groente- of kip kan allebei), verkruimeld
- 100 ml room + extra voor garnering
- Optioneel, paar sprietjes bieslook voor garnering
- Olijfolie om in te bakken
om 09:41
Deze wil ik graag als tussengerechtje maken voor kerst.
Kan ik deze 1 dag van tevoren maken en dan in de koelkast bewaren? Uiteraard zonder de room en uitgebakken spekjes.
om 10:11
Ja hoor, dat kan!
om 17:35
We hebben een soep maker en daar doen we alles in. Wel moeten we even de ui en knoflook in de olie fruiten. Daarna stellen wij de pan in op soep pureren en na 18 minuten een heerlijk soepie van Annemiek.
om 17:42
Hoi Nasra, dat klinkt makkelijk! Eet smakelijk!