Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Vet de ovenschaal in met olijfolie.
Verdeel de courgette in een enkele laag over het bakblik. Bestrijk de courgette met olijfolie en bestrooi met zout en peper uit de molen. Bak in het midden van de oven 10 tot 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de courgette), tot ze licht beginnen te kleuren.
Verhit een hapjes- of koekenpan met de roomboter en laat smelten. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten op laag vuur mee om de bloem te laten garen, niet laten kleuren. Voeg langzaam de bouillon toe en verwarm al roerend tot je een gladde, gebonden saus hebt. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes 1 minuut pruttelen. Breng op smaak met peper. Voeg de spinazie en oregano toe aan de saus en laat al roerend slinken. Roer tenslotte de room en 1/3 van de kaas door de saus.
Verdeel een laagje saus over de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel hier wat plakjes courgette overheen, gevolgd door weer wat saus. Bedek weer met lasagnebladen. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje saus. Bestrooi met de overige geraspte kaas.
Bak in het midden van de oven circa 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
om 12:37
Het was Heerlijk en zoo gemakkelijk. Restjes opgemaakt.
Hebben er zelf nog wat tomatenschijfjes bij de courgette gelegd.
Hier nog half bakje cottages cheese overheen gedaan.
We hadden geen Kookroom en hebben gewoon slagroom gebruikt.
Gemaakt in de ochtend dan is het s’avonds wat steviger en komen de smaken nog nog beter tot hun recht.
om 19:02
Echt super lekker. Ik heb alleen niet zulke mooie laagjes. Geen idee hoe dat kan. Op mijn bord is het een smurrie. Maar wel een lekkere smurrie ?
om 13:17
Bij mij was het ook een lekkere smurrie Gertie! 🙂
om 17:47
Ik zet net de ovenschaal in de oven en denk; ik hou kookroom over??♀️ Deze staat wel in de ingrediënten, maar niet in de bereidingswijze? Hopelijk smaakt ie straks alsnog goed!
om 11:56
Hoi Stefanie, het staat er toch echt in hoor: Roer tenslotte de room en 1/3 van de kaas door de saus. Maar ik denk dat hij ook zonder de room wel zal smaken… ? 🙂
om 22:36
Waarmee kan je het beste de courgette voor vervangen? Wij zijn allebei geen fan courgettes en aubergines ?
om 10:25
Heb je courgettes al eens op deze manier (geroosterd in de oven) geprobeerd? Dat smaakt heel anders dan dat je courgette stooft of bakt. Echt een aanrader! Wil je het echt niet proberen dan zou je gebakken champignons, gebakken venkel, groene asperges en/of plakjes tomaat kunnen toevoegen. Genoeg smakelijke alternatieven! 🙂