Ingrediënten
- 150 g kaastortellini
- 200 g bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 250 g gerookte spekblokjes
- 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 125 g crème fraîche
- 50 g Parmezaan, geraspt
- Rucola voor garnering
Heerlijk gevulde kaastortellini met bloemkool en spekjes in een romige saus. Snel klaar en superlekker!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! In plaats van spekblokjes kun je ook hamblokjes gebruiken.
Pan met water aan de kook brengen. Kaastortellini toevoegen en 10 minuten koken. De laatste 6 minuten van de kooktijd de bloemkool toevoegen.
Ondertussen koekenpan verhitten met scheutje olijfolie. Spekblokjes langzaam uitbakken. Prei en knoflook toevoegen en meebakken tot ze zacht zijn. Crème fraîche, de helft van de Parmezaan en een soeplepel van het pastakookvocht toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Saus 1 minuut zachtjes laten pruttelen.
Tortellini en bloemkool afgieten en door de saus roeren. Opscheppen en garneren met rucola en overige Parmezaan.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 19:39
Een heerlijk recept, ga ik zeker vaker maken.
De rucola er over heen is echt lekker.
om 14:29
Heerlijk recept. Dit gaat vaker op tafel komen:)
om 19:21
Zonder ook maar een korreltje zout toegevoegd te hebben was het vies zout. Pff, volgende keer maar ongerookte spekjes of ham proberen
om 18:51
Die geur……. geweldig!!
om 18:33
Dit was echt heel lekker
om 08:37
Leuk om te horen Rida! 🙂