Romige kip-kerrie met doperwten en rozijnen

Dit is genieten hoor: malse stukjes kipfilet in romige kerriesaus, geserveerd met geurende kokosrijst. Deze romige kip-kerrie behoort tot een van mijn favorieten! De kipfilets worden eerst gepocheerd, dan blijven ze lekker sappig. Doe dit bij voorkeur al een dag van tevoren. Zo kunnen alle smaken goed in de kip en bouillon trekken en zet je dit gerecht op de dag zelf in een mum van tijd op tafel. 

Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
11 reacties

Deel je reactie

  1. Jessica

    Ik heb er een iets ‘snellere’ versie van gemaakt met kippedijfilet. Ik heb deze niet gepocheerd maar gewoon even een beetje meegebakken in olie, had geen kipfilet in huis. En in plaats van doperwtjes heb ik gepelde sojabonen gebruikt want mijn zoontje lust geen erwtjes. Ook heb ik er mango aan toegevoegd en kokosmelk. Dit was zo verrassend lekker en zeer zeker voor herhaling vatbaar!!! Dankjewel voor de inspiratie en dit heerlijke recept! Groetjes Jessica

  2. Dank zij jou Annemiek, hebben we weer heerlijk gegeten.

    Bedankt

    1. O wat lief en leuk om te horen Anneke! 🙂

  3. Sigrid

    Heerlijk recept! Thanks!
    Hoe ziet de variant eruit als je een minder romige kip kerrie saus wilt maken?
    Minder room er door, of eventueel helemaal weg laten? Meer kerrie misschien?
    Heb je tips?

    1. Voeg simpelweg zoveel of weinig room toe (of laat het weg) als je zelf wilt Sigrid. Het zal hoe dan ook heerlijk smaken! Ik zou wel dezelfde hoeveelheid kerrie gebruiken.

  4. Yvonne

    Heerlijk recept! Dit is bij ons een blijver! Heb je misschien ook een origineel recept van Tikka Masala? Of anders een hintje. 😉

    1. Als je nog even geduld kunt hebben, ga ik dit binnenkort voor je maken Yvonne en zal ik het recept natuurlijk met je delen!

      1. Yvonne

        Sorry was vergeten te antwoorden; fijn dankjewel. Ik wacht geduldig af.

        1. Hij staat al online hoor Yvonne! Speciaal voor jou dus… 😉

          https://www.keukenliefde.nl/kip-tikka-masala

  5. Heleen

    Was verrukkelijk ga ik zeker met regelmaat maken………

    1. Leuk om te horen Heleen!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde