Bereiding
Een dag van tevoren
Leg de kipfilets in een kookpan en voeg de bouillontablet en zoveel koud water toe totdat de kipfilets net onder staan.
Verwarm het water, maar laat het niet koken! Dan wordt de kip droog. Zet het vuur na circa 6 tot 7 minuten uit en laat de kipfilets volledig afkoelen in de bouillon. Haal de kipfilets eerder uit de bouillon als ze te gaar of droog neigen te worden, als de filets boven komen drijven zijn ze in principe al te ver doorgegaard en zal het vlees te droog zijn. Bewaar de bouillon! De kipfilets zijn gaar als het vlees wit gekleurd is en ze nog licht veerkrachtig zijn als je er met je vinger op drukt.
Afmaken op de dag zelf
Verhit een grote koekenpan of hapjespan met de boter en 1 eetlepel olie en fruit de ui, knoflook, kerriepoeder en sambal op laag vuur totdat de ui zacht is. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Meet circa 500 ml van de bewaarde kippenbouillon af. Voeg beetje bij beetje, al roerend met de garde de kippenbouillon toe (je hoeft niet alle bouillon te gebruiken), totdat je een gladde saus hebt en laat enkele minuten op laag vuur pruttelen.Voeg dan de room en rozijnen toe aan de saus en laat zachtjes verder pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt.
Snijd de gepocheerde kipfilets in plakken en warm ze, samen met de doperwten en de helft van de peterselie, de laatste 5 minuten mee in de saus. Bestrooi de kip-kerrie vlak voor serveren met de overige peterselie. Lekker met geurende kokosrijst.
om 21:30
Ik heb er een iets ‘snellere’ versie van gemaakt met kippedijfilet. Ik heb deze niet gepocheerd maar gewoon even een beetje meegebakken in olie, had geen kipfilet in huis. En in plaats van doperwtjes heb ik gepelde sojabonen gebruikt want mijn zoontje lust geen erwtjes. Ook heb ik er mango aan toegevoegd en kokosmelk. Dit was zo verrassend lekker en zeer zeker voor herhaling vatbaar!!! Dankjewel voor de inspiratie en dit heerlijke recept! Groetjes Jessica
om 19:06
Dank zij jou Annemiek, hebben we weer heerlijk gegeten.
Bedankt
om 09:08
O wat lief en leuk om te horen Anneke! 🙂
om 20:18
Heerlijk recept! Thanks!
Hoe ziet de variant eruit als je een minder romige kip kerrie saus wilt maken?
Minder room er door, of eventueel helemaal weg laten? Meer kerrie misschien?
Heb je tips?
om 21:08
Voeg simpelweg zoveel of weinig room toe (of laat het weg) als je zelf wilt Sigrid. Het zal hoe dan ook heerlijk smaken! Ik zou wel dezelfde hoeveelheid kerrie gebruiken.
om 16:29
Heerlijk recept! Dit is bij ons een blijver! Heb je misschien ook een origineel recept van Tikka Masala? Of anders een hintje. 😉
om 17:03
Als je nog even geduld kunt hebben, ga ik dit binnenkort voor je maken Yvonne en zal ik het recept natuurlijk met je delen!
om 17:26
Sorry was vergeten te antwoorden; fijn dankjewel. Ik wacht geduldig af.
om 11:01
Hij staat al online hoor Yvonne! Speciaal voor jou dus… 😉
https://www.keukenliefde.nl/kip-tikka-masala
om 21:52
Was verrukkelijk ga ik zeker met regelmaat maken………
om 09:10
Leuk om te horen Heleen!