Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 3 el augurkennat uit een pot zoetzure augurken
- 2 el dikke Griekse yoghurt
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 tl gedroogde dille (vers mag ook)
Verder nodig
- Dunschiller
Waren de komkommers in de aanbieding maar heb je nu geen idee wat je ermee moet? Maak deze romige komkommersalade met dille! De salade is aangemaakt met Griekse yoghurt en smaakt daardoor heerlijk fris en romig. Lekker als bijgerecht bij het avondeten.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Doe de sjalot in een kom met het augurkennat.
Schil de komkommer om en om (dus niet helemaal) en snijd in dunne plakjes. Doe de komkommer in de kom bij de sjalot.
Voeg de yoghurt, olijfolie en dille toe aan de komkommer en roer alles goed door. Breng de komkommersalade op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie