Ingrediënten
- 350 g pasta (naar keuze)
- 300 g tuinbonen, enkel of dubbel gedopt*
- 150 g gerookt ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 3 eieren
- 50 g Parmezaan, geraspt
- 200 ml room (kook- of slagroom)
- Paar takjes peterselie en bieslook, fijngehakt
*Verse, jonge tuinbonen kun je direct gebruiken nadat je ze uit de peul hebt gehaald, je noemt dit enkel doppen. Wat grotere, oudere tuinbonen of tuinbonen uit de diepvries moet je dubbel doppen. Hiervoor blancheer je de tuinbonen in kokend water en spoelt ze met koud water af in een vergiet. Vervolgens maak je met een mesje een sneetje in de boon en druk je het binnenste, frisgroene boontje eruit. Het is even een klusje maar absoluut de moeite waard!
om 18:38
Net gemaakt, heerlijk. We hebben zitten genieten, en als je bekijkt hoe simpel en snel dat deze pasta op tafel staat dan ben je gewoon verrast.
Deze week staat de flammkuchen met witlof en peer op het menu, ik hou je op de hoogte.
om 17:57
Hoi Rien, helemaal mee eens, de simpelste recepten zijn vaak het lekkerst! 😉 Ben benieuwd hoe de flammkuchen heeft gesmaakt?