Ingrediënten
- 40 g ongezouten roomboter
- 3 preien, schoongemaakt en in halve ringen gesneden (ik gebruik alleen het witte en lichtgroene deel van de prei, die heeft een zachte smaak)
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 l groentebouillon (gemaakt van 2 tabletten)
- 100 ml kookroom
- 2 tl mosterd (ik gebruikte fijne en grove mosterd)
- 100 g ham, in reepjes gesneden
Verder nodig
- Elektrische staafmixer
om 09:36
Ik ben kookroom vergeten te kopen. Hoe kan ik deze vervangen?
om 12:07
Je kunt ook slagroom gebruiken, of anders een scheutje koffiemelk kan ook.
om 12:12
Beide heb ik ook niet in huis. Wel kwark of volle melk? Kan dat?
om 10:58
Volle melk kan, maar het is geen room. Het romige, zachte effect krijg je er dus niet mee.
om 17:54
Als lunchgerecht gemaakt vandaag, heerlijk zalvig zacht. Deze houden we erin, bedankt!
om 11:50
Kan je deze doep ook invriezen?
om 11:32
Ja hoor, dat kan!