Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Romige witlofsoep met kerrie en appel
Hoewel mijn meest favoriete witlofgerecht nog altijd met ham en kaas uit de oven is, soms wil je gewoon even wat anders. Deze witlofsoep wordt heerlijk romig en zacht door de slagroom en een tikkeltje zoet en fruitig door de appel en kerrie. Verrassend lekker!
Ingrediënten
- 2 grote witlofstronken, gewassen en fijngesneden
- 1 liter kippenbouillon
- 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
- 125 ml slagroom
- 1/2 appel, in blokjes gesneden
- 1 tl milde kerriepoeder
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte dragon
Bereiding
Verhit een ruime kookpan met wat olie en fruit de sjalot en kerrie, totdat de sjalot zacht is. Voeg de witlof en de appel toe en bak even kort mee.
Blus af met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet dan het vuur zacht en kook verder totdat de witlof heel zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer, of in de blender en doe de soep weer terug in de pan.
Voeg de slagroom toe en warm nog even goed door, niet meer laten koken.
Roer op het laatste moment de peterselie en dragon door de soep en serveer.
Eet smakelijk!
om 12:03
Kan het ook met kookroom ipv slagroom?
om 12:05
Dat kan zeker Hanneke! 🙂
om 16:36
Zelfs in 2019 is ie ook heerlijk
om 18:13
Lekkere en makkelijke soep met meerdere smaken tegelijk, heerlijk!
om 00:27
Gelijk gemaakt vandaag en het is echt heerlijke soep!
om 13:24
Top Mirte! Leuk om te horen!