Ingrediënten
- 50 g ongezouten roomboter
- 500 g witlof, kegelvormige kern in uiteinde weggehaald (mag weg) en fijngesneden
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 300 g kruimige aardappel, geschild en in stukken
- 1/2 appel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 el kerriepoeder
- 2 kippenbouillonblokjes (groentebouillon kan ook), verkruimeld
- 1,2 l water
- 125 ml kook-, of slagroom
- 1 el fijngehakte peterselie
- Optioneel, 1 el fijngehakte dragon
om 11:28
Verbeterd recept! Ik heb het recept iets aangepast en hij is nu nóg lekkerder. 🙂
om 12:03
Kan het ook met kookroom ipv slagroom?
om 12:05
Dat kan zeker Hanneke! 🙂
om 16:36
Zelfs in 2019 is ie ook heerlijk
om 18:13
Lekkere en makkelijke soep met meerdere smaken tegelijk, heerlijk!
om 00:27
Gelijk gemaakt vandaag en het is echt heerlijke soep!
om 13:24
Top Mirte! Leuk om te horen!