Ingrediënten
- 225 g ongezouten roomboter, zacht
- 150 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 eidooier
- 300 g bloem
- Snufje zout
Decoratie
- 1 ei, voor bestrijken
- Geschaafde amandelen
- Parelsuiker
Verder nodig
- Elektrische handmixer
- Vel bakpapier
“Dit zijn de allerlekkerste koekjes die je ooit gemaakt hebt mama!”, roept mijn dochter na haar eerste hap. Er is geen woord van gelogen. Het recept voor deze verschrikkelijk lekkere roomboterkoekjes komt uit ‘Het Laura’s Bakery Bakboek’.
Het Laura’s Bakery Bakboek is alweer het tweede kookboek van Laura Kieft: bekend van haar zoete bakblog Laura’s Bakery. Waar haar eerste kookboek vooral over de basis van het bakken ging, gaat ze in haar tweede boek een stapje verder en deelt ze heerlijke taartrecepten, cakes, koekjes, klein gebak, desserts, vullingen en toppins én hartige borrelhapjes.
Ik ben fan van Laura, want haar recepten zijn niet al te ingewikkeld en kloppen altijd. Omdat ik alle ingrediënten voor deze roomboterkoekjes in huis had besloot ik ze direct te maken. Dochterlief helpt natuurlijk graag mee. Vooral met het laatste en leukste onderdeel: het opeten van de koekjes!
Basisrecepten, Kinderrecepten, Themarecepten, Zoete keuken, Zoete recepten, Koekjesrecepten
Decoratie
Verder nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip van Laura: “Het is leuk om roomboterkransjes te maken, zeker met Kerst. Rol hiervoor het deeg uit en steek de kransjes uit met een grote en kleine uitsteker.”
Klop de boter en suiker romig. Voeg vanille-extract en de eidooier toe en mix tot ze zijn opgenomen. Voeg als laatste de bloem en het zout toe en kneed verder tot een stevig deeg.
Vorm een rol van het deeg van circa 6 centimeter in doorsnede en verpak deze in folie. Leg de rol deeg minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verwijder het folie en snijd de rol in plakken van 1 tot 1,5 centimeter. Leg de plakken op een met bakpapier bekleed bakblik, niet te dicht op elkaar. Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bestrooi de helft van de koekjes met parelsuiker en de andere helft met amandelen.
Bak de koekjes in 14 tot 16 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
Bewaren: in een afgesloten trommel blijven deze koekjes zo’n 2 weken goed!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 18:20
Laura je koekjes heb ik vandaag gebakken en ze zijn echt heerlijk.
Ook helemaal niet moeilijk om te maken.
om 22:49
Laura
Wat een super lekkere koekjes. Ik bleef er van eten. Hartelijke dank