Ingrediënten
- 250 ml ongeklopte slagroom (kookroom kan ook)
- 50 – 100 g roquefort, verkruimeld (Voeg eerst een klein beetje toe en proef. Je kunt altijd meer toevoegen)
Roquefortsaus, heerlijk romig met een vleugje pit. Deze roquefortsaus smaakt heerlijk over gebakken biefstuk, entrecote, kip of een varkenshaasje, maar ook over de mosselen. Zo aten wij ze afgelopen zomer in Frankrijk. We waren op slag verliefd. (Bak wat fijngesneden ui in een grote hapjes- of paellapan, doe de gewassen mosselen erbij en blus af met een flinke slok droge witte wijn. Kook zachtjes tot ze allemaal openstaan. Bestrooien met veel gehakte peterselie. Schep op en schenk de roquefortsaus erover.)
Serveer met een gebakken aardappeltje, of over gekookte pasta. Groenten die hier goed bij passen zijn bloemkool, broccoli, wortel en spinazie.
Roquefort is een romige Franse kaas met een pittige, zoutige smaak. Dit komt door de blauwader die erin zit. Hoe meer je roquefort je toevoegt aan de saus, hoe sterker deze van smaak wordt. Voeg dus eerst een klein beetje toe. Je kunt daarna altijd meer toevoegen naar smaak.
Om deze roquefortsaus te maken heb je maar twee ingrediënten nodig en vijf minuten tijd. Makkelijker wordt het niet!
Op Keukenliefde vind je nog veel meer sausrecepten. Denk aan stroganoffsaus, champignonroomsaus, pepersaus, zelfgemaakte jus, knoflooksaus, satésaus en nog veel meer.
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Franse recepten, Vleesrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Vind je dit een leuk recept? Ik zou het superleuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat en dit recept beoordeelt met sterren. Ook leuk als je een foto van het resultaat deelt op Instagram of Facebook met #keukenliefde of tag @keukenliefde.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie