Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Rosbiefsalade met boursin, rettich en radijs
Na een lange, vermoeiende werkdag heb je soms gewoon zin in een lichte, makkelijke maaltijd. Deze rosbiefsalade is niet alleen makkelijk en snel klaar te maken, maar smaakt ook verrukkelijk! Je kunt eenvoudig je eigen draai geven aan dit gerecht door ingrediënten weg te laten, of juist toe te voegen en hier eindeloos mee te variëren. Het kan eigenlijk niet misgaan! Ik vind de pittige smaak van radijs en rettich fantastisch combineren met de smaak van de rosbief gevuld met zachte roomkaas.
Ingrediënten
- 1/3 komkommer, half om half met dunschiller geschild en in plakjes gesneden
- 2 kleine wortels, geschrapt en geraspt
- 4-5 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
- Stukje rettich, julienne gesneden (lucifer dunne reepjes)
- 1 rode ui, gepeld en in dunne halve ringen gesneden
- 1 kropje litte-gem, blaadjes losgetrokken (wel heel laten!) en gewassen
- 1 limoen, alleen het sap
- Extra vierge olijfolie
- Kneepje honing
- Pakje gesneden (peper)rosbief, ruim 10 plakjes
- Pakje boursin
Bereiding
Snijd de groenten.
Rol de rosbief op met een plakje boursin. Klop het limoensap met wat olie en honing tot een dressing.
Verdeel de sla schuitjes op een mooi bord en verdeel in ieder schuitje wat komkommer, wortel, radijs, rettich en rode ui.
Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met zout en peper. Leg bovenop ieder schuitje een rosbief rolletje.
Je kunt dit gerecht als (maaltijd) salade serveren, maar je kunt de sla schuitjes ook als hapje rond laten gaan op bijvoorbeeld een feestje, of serveren als gezonde tv-snack. Je kunt de schuitjes makkelijk in één hand vasthouden en ervan eten, zonder (al teveel) te knoeien.
Eet smakelijk!
Herfstrecepten, Themarecepten, Campingrecepten, Lunchrecepten, Salades
Deel je reactie