Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappels
- 1 ei (klein)
- 1 el bloem
- Vloeibare bakboter
Verder nodig
- Rasp
- Grote koekenpan
Een heerlijk bijgerecht uit de Zwitserse keuken is rösti: een gebakken aardappelkoek van geraspte aardappel. Het is heel makkelijk om te maken. Lekker om te serveren met Züricher geschnetzeltes (kalfsreepjes in champignonroomsaus: recept komt eraan!), of met een klodder zure room, gerookte zalm en een salade.
Dit is een eenvoudig basisrecept waarmee je kunt variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ook gesnipperde ui of gehakte tuinkruiden aan de geraspte aardappel toevoegen voor een heerlijke twist.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Schil de aardappels en rasp ze grof met de rasp. Meng de geraspte aardappel in een kom met het ei, de bloem en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met een scheut vloeibare bakboter en laat warm worden. Voeg de aardappel toe en druk aan tot een platte koek. Bak op middelhoog vuur enkele minuten tot de onderkant goudbruin is. Leg een groot bord op de koekenpan en draai de pan om zodat de rösti op het bord ligt. Schuif de rösti terug in de koekenpan en bak de andere kant goudbruin.
Snijd de rosti in vieren en serveer.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie