Ingrediënten
- 1 hele kip (ca. 1 – 1,3 kilo) (je kunt ook twee hele kippen tegelijk bereiden)
- 4 el kipkruiden (zie hieronder)
- 4 el ongezouten roomboter, zacht op kamertemperatuur
Kipkruiden
- 2 el paprikapoeder
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1/2 el knoflookpoeder
- 1/2 el uienpoeder
- 1/2 el zwarte peper uit de molen
- 1/2 el zout
- 1/2 el gedroogde tijm
- 1/2 el gedroogde rozemarijn
- 1/2 el venkelzaad
- 1 tl cayennepeper
Nodig
- Stukje bindtouw voor de kip
- Barbecue met deksel (ik gebruik de Camping Gaz 4 Series Onyx S gasbarbecue*)
- Rotisserie voor de barbecue (ik gebruik de Camping Gaz rotisserie kit)
- Kerntemperatuurmeter
*Voordeel van de barbecue die ik gebruik is het Instaclean Aqua System. Al het vet van de kip valt in de opvangbak die je van tevoren vult met water. Naderhand kun je het water uit de opvangbak weg laten lopen in een tweede opvangbak die het vet en water scheid. Daarna kun je de bakken gemakkelijk reinigen.
Deel je reactie