Rozenbotteljam

Heb je net als wij een grote rozenbottelstruik in je tuin staan dan heb je geluk! Je kunt er heerlijke recepten mee maken zoals jam of siroop (wie is er niet groot geworden met Roosvicee! :)) Het maken van rozenbotteljam is iets meer werk dan het maken van gewone jam omdat er in de rozenbottel kleine, harde pitjes zitten die eruit moeten. Dat kan door ze te halveren en de pitjes eruit te scheppen, maar ik kook ze eerst en zeef ze er daarna uit. Wees gerust, dat extra werk wordt uiteindelijk meer dan beloond. Deze rozenbotteljam is heerlijk! 

Basisrecepten, Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Zoete keuken, Ontbijtrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
3 reacties

Deel je reactie

  1. Lianne

    Ik lees overal dat het grote probleem met rozenbottels niet zozeer die pitjes zijn, maar juist fijne haartjes. Dat leidt in die recepten dan tot veel gedoe met meerdere keren zeven en vier lagen kaasdoek enzo. Wat zijn jullie ervaringen daarmee? Geen last? Welke soort roos is dit, de hondsroos? Alvast bedankt!

    1. Hoi Lianne, ik heb de fijne haartjes niet eens opgemerkt eigenlijk. De pitjes eruit zeven is wel even een werkje natuurlijk, maar daar krijg je wel iets heel lekkers voor terug. Ik heb geen idee welke roos wij hebben, hij is nog van de vorige bewoners namelijk. 🙂

    2. Leg de bottels een paar nachten in de vriezer. Verwek ze daarna pas (krop tjes snijden enz.). Je hebt dan geen last van de haartjes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde