Een heerlijke Russische salade van zachte aardappelpuree met wortel en doperwtjes, ham, hardgekookt ei en een romige dressing van mayonaise. Het verschil met de huzarensalade zoals wij die in Nederland vooral kennen is dat in de Russische variant vaak hardgekookt ei zit.
Fijn of grof
Je kunt de Russische salade grof of fijn maken. Een fijne, smeuïge salade heeft mijn voorkeur, vandaar dat ik de aardappels fijnstamp met de pureestamper. Wel laat ik er hier en daar nog wat grovere stukjes in zitten voor een lekkere bite.
Je kunt de aardappels ook in kleine blokjes snijden, gaar koken, laten afkoelen en dan mengen met de overige ingrediënten voor een grovere variant.
Serveren
Ik maak deze Russische salade of huzarensalade elk jaar voor oudjaarsavond waar hij onderdeel is van een klein warm en koud buffetje. In de zomer serveer ik hem graag bij de barbecue, of als makkelijke maaltijd met wat geroosterd brood erbij.
Garneren
Je kunt deze Russische salade garneren met garnituur naar keuze. Hierbij wat smakelijke suggesties:
- Plakjes ei of gevulde eitjes, plakjes komkommer, cherrytomaatjes, ananas, wortel julienne, verse kruiden (zoals peterselie of dille), tafelzuur zoals schijfjes augurk of zilveruitjes, vleeswarenrolletjes.
Naar eigen smaak
De hoeveelheden hieronder voor de eieren, wortel, doperwten, ham en overige ingrediënten zijn indicatief en kun je aanpassen naar eigen smaak.
Wereldgerechten, Barbecuerecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Bijgerechten, Salades, Aardappelrecepten
Deel je reactie