Ingrediënten
- 500 g vastkokende (bij voorkeur wat kleinere) aardappels
- Olijfolie om in te bakken
- Zeezout uit de molen
- Optioneel, snufje gedroogde rozemarijn
Nodig
- Bakblik met bakpapier
Deze rustieke aardappeltjes uit de oven maak je in een handomdraai zonder een pan vies te maken. Voor een rustieke uitstraling laat ik de schil zitten en snijd de aardappel in partjes. Wil je een keer variëren? Je kunt de aardappel ook in frietjes (geschild of ongeschild), of in plakjes snijden. Let wel op dat de aardappels in een enkele laag op het bakblik liggen, zodat ze mooi goudbruin kleuren. Wij vinden deze ovenaardappeltjes zelfs nog lekkerder dan uit de frituur. Mmmm, waar ga jij ze bij serveren?
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie