Bereiding
Blancheer de sperziebonen 2 minuten in kokend water en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken in een zeef.
Laat een koekenpan heet worden en smelt de margarine in de pan. Laat even uitbruisen. Bestrooi de biefstuk rondom met zout en peper en leg ze in de de koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur rondom aan, totdat het goudbruin en medium rare is. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord. Dek losjes af met aluminiumfolie om warm te houden. (Het vlees gaart nog even door onder het alufolie en gaat straks nog even terug in de saus waar hij ook nog verder gaart.)
Fruit de knoflook even aan in het braadvet van de biefstuk in de koekenpan. Voeg de kokosmelk, ketjap, oestersaus en sambal toe en warm even door. Niet laten koken, want dan kan de kokosmelk gaan schiften. Voeg de sperziebonen, taugé en biefstuk toe en hussel om zodat alles bedekt is met de saus.
Verdeel de sla, cherrytomaat, rode ui, en biefstuk Bali over 4 borden. Druppel er nog wat saus overheen en bestrooi met de pinda’s.
om 21:24
Deze was heerlijk! Die komt hier vaker op tafel!
om 11:38
Heerlijk deze biefstuksalade, we hebben gesmuld. Komt vaker op het menu met een stokbroodje erbij is het een complete maaltijd.