Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Koken op de camping: salade caprese
Gezeten op een camping met de naam Bella Italia kan ik me geen geschiktere lunch bedenken dan salade caprese: een op en top zomersalade van plakjes tomaat, (buffel)mozzarella en basilicum, in de kleuren van de Italiaanse vlag! Ik voeg zelf nog wat olijven toe, omdat ik daar zo dol op ben. Simpel om te maken en o zo lekker!
Gebruik voor dit gerecht de allerlekkerste zongekuste tomaten, verse mozzarella en vlezige olijven die je maar kunt vinden op de plaatselijke markt. Zo wordt zelfs het inkopen van de ingrediënten een culinair feest!
Lunch-, of voorgerecht voor 4 personen — 10 minuten
Ingrediënten
- 2 grote tomaten
- 2 bollen (buffel) mozzarella
- Handje verse basilicumblaadjes
- Handje zwarte olijven, in plakjes gesneden
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Leg de tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes dakpansgewijs op een mooie schaal. Verdeel de olijven erover. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met zout en peper.
Buon appetito!
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Salades
Deel je reactie