Ingrediënten
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 el augurkennat
- 1 tl milde mosterd
- 1 el honing
- 1/2 tl dille
- Zout en peper
Mijn moeder maakt altijd de lekkerste salade dressing. Niet zo’n hele zure waarvan je gezicht kromtrekt, of zo’n vette die gaat schiften: haar salade dressing is heerlijk fris en lichtzoet! Ik mocht haar recept met je delen. De basis is natuurlijk een lekkere extra vierge olijfolie en in plaats van azijn gebruikt mijn moeder augurkennat. Dat is het geheim om de dressing licht, fris en zoetzuur te maken! Voor wat extra body voegt ze mosterd, honing en dille toe. Probeer het uit! Mijn moeder en ik zijn benieuwd wat je ervan vindt. 🙂
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip van mijn moeder: “In plaats van honing kun je de dressing ook een zoetje geven met gembernat uit een potje stemgember, of gembersiroop!”
Klop alle ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar, totdat de dressing wat dikker wordt en een mooie emulsie is.
Gebruik de dressing direct, of bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie