Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Salade met gebakken zalm en knoflookgarnalen
Als ik niet zoveel zin heb om uitgebreid te koken, maar wel iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten dan maak ik een maaltijdsalade. Deze salade met gebakken zalm, knoflookgarnalen en peulen is zo lekker dat ik hem elke dag wel kan eten. Als lunch of als hoofdgerecht!
Om er een avondvullende maaltijdsalade van te maken voeg ik peulen toe. Maar ook andere groenten zoals sugarsnaps, broccoli of groene asperges zijn heerlijk! Serveer eventueel met wat stokbrood en kruidenboter erbij.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 zakje veldsla
- 1 bakje roerbakgarnalen knoflook à 185 gram
- 250 g verse zalmfilet
- 200 g peulen
- 20 g kruidenboter
- 40 g pijnboompitten, goudbruin geroosterd in droge koekenpan
- Extra vierge olijfolie
- Balsamicoazijn
- Zout en peper uit de molen
- Paar plukjes tuinkers
Bereiding
Was de peulen en kook ze beetgaar. Spoel kort af met koud water en laat uitlekken. Doe de peulen weer terug in de pan en hussel ze om met de kruidenboter. Breng eventueel op smaak met wat versgemalen zeezout.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep op een bord en zet opzij.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de garnalen totdat ze gaar zijn. Schep uit de pan en houd warm onder een stukje aluminiumfolie. Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en peper en bak in een hete koekenpan met een beetje olie totdat de zalm net gaar is, of — zoals ik zelf het lekkerste vind — nog net niet gaar is. Leg de zalm op een snijdplank en trek de vis met twee vorken uit elkaar.
Klop een dressing van 3 delen olijfolie en 1 deel azijn. Verdeel de sla over twee borden en verdeel alle overige ingrediënten erover. Lepel de dressing over de salade en serveer direct.
Eet smakelijk!
Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten, Salades
Deel je reactie