Bereiding
Leg de plakken parmaham op een snijdplank en leg op elke plak een blaadje salie. Bestrooi de kalfsschnitzels aan beide kanten met zout en peper. Leg de schnitzels op de parmaham en rol strak op. Zet vast met een houten prikker en wentel de vleesrollen door een bord met bloem.
Verhit een koekenpan of hapjespan met roomboter – als je geen pan met dikke bodem hebt gebruik dan vloeibare bakboter, anders verbrand de roomboter – en laat de boter even uitbruisen. Leg de vleesrolletjes in de pan en bak ze op middelhoog vuur rondom goudbruin. Blus af met de wijn en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en doe de deksel op de pan. Smoor de saltimbocca circa 10 minuten, of totdat ze gaar zijn. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het stoofvocht in de pan op hoog vuur, zonder deksel, inkoken tot sausdikte. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de cherrytomaten toe aan de saus en warm even mee.
Kook ondertussen de tortelloni beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Giet af en hussel om met een beetje olijfolie. Verdeel de tortelloni over 4 borden en serveer samen met de saltimbocca en wittewijnsaus.
Deel je reactie