Ingrediënten
- 300 g (ca. 2 stukken) schelvisfilet (eventueel te vervangen door kabeljauw)
- 3 el bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 3 el paneermeel of panko
- 3 el geraspte Parmezaan
- 1 tl gedroogde peterselie
- Zonnebloemolie
Verder nodig
- Grote koekenpan
Ik moet eerlijk bekennen dat ik minder vaak vis op tafel zet dan ik zou willen. Geen idee waarom want ons hele gezin is er dol op. Vis heeft een korte bereidingstijd en je kunt er alle kanten mee op. Wat denk je bijvoorbeeld van deze schelvisfilet in krokante parmezaankorst? Onze kleine chef heeft hier haar vingers bij afgelikt, zo lekker vond ze het!
Serveer met rauwkost of salade en groentefriet uit de oven. Voor een lekker sausje mix je wat verse tuinkruiden (bijv. peterselie en bieslook) fijn met mayonaise. Smullen maar!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Dep de visfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en peper uit de molen. Zet drie borden klaar met bloem, losgeklopt ei en paneermeel gemengd met Parmezaan en de peterselie.
Verhit de koekenpan met een laagje zonnebloemolie en laat heet worden.
Wentel de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak de visfilets op middelhoog vuur circa 2 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 15:57
Klinkt goed! Wat voor sausje heb je erbij gedaan?
om 19:20
Ja, was superlekker Maaike! 🙂 Voor het sausje zie de intro, wat mayonaise (of halvanaise) pureren met verse tuinkruiden. Bijvoorbeeld bladpeterselie, oregano of dille.