Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Achter de schermen week 26
Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!
Niet vergeten hoor, ik ben reuzebenieuwd wat jij op tafel tovert!
Maandag
Dusss … Geen idee meer waarom, maar maandag aten we kant-en-klare diepvriespizza.
Ahum, ik ben ook maar een mens.
Dinsdag
Ik probeer alvast een campingrecept uit: romige eenpanspasta met ham, broccoli en champignons. Hij is lekker!
Aanstaande zaterdag gaan we twee weken op vakantie naar Italië. We blijven eerst een week op camping Bella Italia aan het Gardameer en daarna rijden we door naar camping norcenni girasole club in Toscane. Koken op de camping dus! Tijdens onze vakantie, ga ik de gekookte campingrecepten (inclusief bovenstaande eenpanspasta!) met je delen. Zo kun je onze kookavonturen direct volgen! En in plaats van een kookfilmpje deel ik op zaterdag een video van al onze campingavonturen. Ga je ons volgen? Lijkt me leuk!
Woensdag
Ella-Marie en ik moeten voor controle naar de tandarts.
Tja, met al dat lekkere eten mogen we onze tanden natuurlijk niet verwaarlozen. Geen gaatjes gelukkig!
Omdat ik voor vakantie de koelkast, kelderkast en diepvries een beetje leeg wil maken, trek ik voor het avondeten alle kasten en deuren open. Een couscoussalade met avocado, haricots verts, radijs, sla, lente-ui, komkommer, verse tuinkruiden, rode ui, cashewnoten en kip is het resultaat. Ik breng hem op smaak met olijfolie, citroensap en zout en peper. Echt ontzettend lekker!
Ook een ideaal campingrecept trouwens: je hebt maar één pan nodig!
Donderdag
Er is flink wat couscoussalade over van gisteren, dus Johan neem een bak mee naar zijn werk als lunch. De overige couscoussalade eet ik ’s avonds weer als avondeten. Vind ik geen straf. Ik had vanmorgen een zakje eerder gemaakte bolognesaus uit de diepvries gevist en daarmee flans ik voor Johan en Ella-Marie spaghetti bolognese in elkaar. Zo komen alle restjes weer mooi op!
Vrijdag
Ik sta vroeg op om cakefrietjes te snijden voor de schooltraktatie van Ella-Marie. Omdat ze in de zomervakantie jarig is (24 juli) trakteren we nu alvast. We vullen frietbakjes met cakefrietjes en een mini-snoephamburgertje. Vlak voor het uitdelen op school, spuit de juf in elk bakje een toef slagroom.
Je kunt ook nog wat (aardbeien)jam in de bakjes naast de slagroom doen: dan lijkt het net een frietje speciaal!
’s Middags brengen we een bezoekje aan mijn ouders en trakteren we op de overgebleven frietbakjes. Daarna hebben we zin in zandkoekjes. ? Ik weeg de ingrediënten af (200 g bloem, 150 g koude roomboter in blokjes, 100 g witte basterdsuiker en 1 eidooier) Ella-Marie doet de rest.
De helft van de koekjes nemen we s’ avonds mee naar huis. Goede deal toch!
Johan heeft vanavond een etentje op zijn werk, dus Ella-Marie en ik eten samen. We maken allemaal lekkere hapjes en kijken de film Finding Nemo. Ella-Marie had hem nog nooit gezien en vind hem geweldig. Next movie night: Finding Dory!
Zaterdag
Ella-Marie viert vandaag haar kinderfeestje in Monkey Town.
De middag wordt afgesloten met een frietje en een snack. ’s Avonds als El op bed ligt kijken Johan en ik voetbal en genieten van nog wat lekkere hapjes: gevulde eitjes, stokbrood met brie, walnoot en honing, pittige gehaktvlinders, zelfgemaakte tortillachips (tortillawraps in puntjes snijden, wat olijfolie erover spuiten, bestrooien met zeezout en chilivlokken en licht goudbruin bakken in voorverwarmde oven op 200 graden) en guacamole.
Zondag
We slapen lekker uit en ontbijten met mini croissants.
Daarna gaan we op visite bij de oma van Johan. ’s Middags duiken we nog even de stad in voor wat laatste vakantie inkopen. Flipje is er ook!
Eigenlijk was het de bedoeling om vanavond broodje hamburger te eten, maar als we thuiskomen hebben we geen zin meer om te koken. We besluiten een frietje te halen.
Johan en ik nemen allebei het loempia menu en El eet een frietje en frikandel.
Morgen eten we broodje hamburger en de rest van de week wil ik de teugels weer even strak aantrekken. Klaar met hapjes en friet. Op de gezonde toer met veel groente en fruit!
Dit is alvast een goed begin: de allereerste oogst van onze moestuintjes! Daar kan ik vast wat lekkers mee maken.
Hopelijk heb je net zoveel genoten van deze Achter de schermen als ik. ? Alle nieuwe recepten die je hier voorbij zag komen ga ik zo snel mogelijk met je delen.
Ga jij ook iets lekkers koken? Vergeet je foto niet te delen op Instagram met #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op onze homepage. Ik kijk ernaar uit!
om 08:32
En mocht je nu eens een keertje niet zelf willen koken ? dan zit er vlakbij de camping een erg leuk restaurant: Vecchio Mulino Beach.
Loop de camping af bij het meer en ga naar links. Na ongeveer 10 minuutjes lopen ben je er. Wel even reserveren.
Fijne vakantie op Bella Italia!
om 15:46
Thanks Yvette! Ga ik onthouden! 🙂
om 14:10
Alvast gefeliciteerd met je dochter Ella-Marie! Ook wens ik jou en je familie een fijne vakantie toe zonder zorgen, zodat je ons straks weer kan verrassen met inspirerende gerechten.
om 20:10
Dankjewel Mirte! Dat gaat vast helemaal goedkomen! 🙂
om 21:25
Hoi Annemiek,
heerlijk lekker op vakantie naar Italië!! Geniet ervan. Tip: neem een goddelijk ijsje bij La Cremeria di lazise. Bij het haventje. Zoo lekker!! Geen enkel ijsje in Pesschiera del Garda kan daar tegenop!
om 20:08
O, dat klinkt goed Belinda! Die ga ik onthouden! Bedankt voor de tip! 🙂
om 18:53
Hoi Annemiek
Gefeliciteerd met de verjaardag van Ella-Marie en een fijne vakantie.
Zelf gaan wij ook kamperen maar dan in Nederland en met de tent.
Je hebt een gezellige dochter,ik zie mezelf al in de keuken staan met mijn kleindochter.
Dat is nu al(27 mnd.) een lekkerbekje die graag komt proeven in de keuken en graag wil helpen.
Veel culinair vakantieplezier.
Groetjes
om 19:52
Bedankt Agnes! Jullie ook alvast een hele fijne vakantie gewenst! 🙂
om 18:47
Ziet er allemaal weer heerlijk uit!
Weet je dat ik nog nooit diepvriespizza heb gegeten:-)
om 19:50
O, je maakt de bodem altijd zelf? Respect! Ik heb echt een zwak voor pizza. Eigenlijk vind ik alle pizza’s wel lekker: diepvries, afhaal, maar zelfgemaakte pizza blijft toch wel favoriet! 🙂