Ingrediënten
- 400 g kersen, ontpit
- 1 chocoladecake, in blokjes gesneden
- 25 ml Kirsch
- 250 ml verse slagroom
- 4 zakjes vanillesuiker
- 50 g pure chocoladekrullen of -schaafsel
Verder nodig
- Elektrische handmixer
- 4 dessertglazen
Dit schwarzwalder toetje zet je razendsnel op tafel en is net zo lekker als de bekende taart. De combinatie van chocoladecake, slagroom, kersen en Kirsch (kersenbrandewijn) is onweerstaanbaar.
Themarecepten, Wereldgerechten, Duitse recepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de kersen met 2 zakjes vanillesuiker in een steelpannetje op middelhoog vuur tot de kersen hun sap loslaten en de suiker is opgelost. Dit duurt 5 tot 8 minuten. Laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de overige vanillesuiker en — indien wenselijk — een scheutje Kirsch.
Maak laagjes in de dessertglazen van blokjes cake besprenkeld met Kirsch, kersen en wat sap, chocoladekrullen en slagroom. Herhaal de laagjes tot alle ingrediënten op zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 15:50
hoi Annemiek,
zou ik dit ook kunnen maken met diepvrieskersen ?
om 09:19
Dat kan Willeke!
om 15:36
Zou ik deze ‘verwennerij’ ook kunnen maken met monchou of mascarpone?
om 09:23
Hoi Annemieke, ja hoor dat kan. Beide wel eerst loskloppen met wat suiker en eventueel wat luchtiger maken met opgeklopte slagroom.