Ingrediënten
- Scones
- Clotted cream
- Lemon curd
- Optioneel, verse frambozen
Eerder deelde ik het recept voor de perfecte Engelse scones: heerlijk bros en luchtig en makkelijk te maken. Maar zo’n Engels broodje wordt pas echt een traktatie als je hem besmeerd met een flinke dot clotted cream en lemon curd! Tegenwoordig kun je zowel de scones, clotted cream als de lemon curd kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. ? Begin wel op tijd. Zelf clotted cream maken is het makkelijkste klusje dat er maar is (je hebt maar één ingrediënt nodig!) maar je moet er wel wat geduld voor hebben. Ook lemon curd maak je minimaal al een dag van tevoren. Scones zijn daarentegen het lekkerste als ze net uit de oven komen. Met een royale laag clotted cream en een lepel zoetzure lemon curd een match made in heaven!
Themarecepten, Wereldgerechten, Engelse recepten, High tea recepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Begin twee dagen van tevoren met het maken van de clotted cream. De lemon curd kun je het beste een dag van tevoren maken.
Maak de scones volgens dit recept. De scones zijn het lekkerst als ze warm uit de oven komen. Eenmaal afgekoeld worden ze wat vaster.
Snijd de scones open en bestrijk met een dikke laag clotted cream en lemon curd. Als de clotted cream te hard is geworden in de koelkast kun je hem 2 tot 3 seconden in de magnetron zetten om weer wat zachter te maken. Serveer er eventueel wat verse frambozen erbij voor een mooi kleurcontrast en heerlijke smaak (ik had ze in huis maar vergat ze op de foto te zetten!).
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie