Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Shoarmataart
Met shoarma kan ik manlief altijd verblijden. Het liefst geserveerd in een pitabroodje met mijn zelfgemaakte knoflooksaus erbij. Dan kan ik niet meer stuk.
Maar soms, héél soms ben ik recalcitrant. Dan lijk ik net op Marion Ravenwood uit Indiana Jones. Ik besloot dit keer een shoarmataart te maken. Vooruit, met knoflooksaus ernaast.
Of manlief het lekker vond? Hij schepte niet één, niet twee, maar drie keer op! Hop hop, die punten zijn weer in the pocket!
Hoofdgerecht voor 4 personen — 25 minuten + 30 minuten in de oven
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 400 g shoarma, ik gebruikte zelfgemaakte kipshoarma
- 200 g witte kool, ragfijn gesneden
- 1 rode en 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 bak champignons, in plakjes gesneden
- 1 ui, in smalle ringen gesneden
- 200 g turkse yoghurt
- 3 eieren
- 75 g geraspte kaas
- 2 el paneermeel
- Olie om in te bakken
Verder nodig
Springvorm van 23 cm, koekenpan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met olie. Laat de plakjes deeg ontdooien.
Verhit een koekenpan met wat olie en laat heet worden. Voeg de kip toe, bestrooi met zout en peper en bak op hoog vuur rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan op een bord (de kip hoeft niet helemaal gaar te zijn, want hij gaart straks verder in de oven). Doe eventueel opnieuw een scheutje olie in de koekenpan en bak op hoog vuur de groenten, totdat ze zijn geslonken en licht beginnen te kleuren. Zorg ervoor dat het vocht uit de groenten verdampt is, anders wordt de taartbodem straks klef. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Roer de kip door de groenten.
Bekleed de springvorm met het deeg en strooi het paneermeel over de bodem. Bedek met de kip en groenten. Klop de eieren los met yoghurt en zout en peper en schenk eroverheen. Strooi de kaas erover.
Bak 30 minuten op 200 graden, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Eet smakelijk!
om 13:56
Waarom staat er zout en peper aan de kip toevoegen, er zitten al shoarma kruiden op toch ?
om 13:06
Oh heerlijk ik ben gek op hartige taart. Deze ga ik zeker een keer maken!
om 19:54
Vandaag shoarmataart gemaakt. Was echt lekker ! Ik vind alleen de springvorm bekleden zo’ n toestand. Om de een of andere manier lukt dit nooit 100%.
om 12:53
Tip: als alles ontdooit is dan je keukenblad met bloem instrooien en dan met een deegrollen een ronde vorm maken en die in zijn geheel in vorm leggen. En dan aandrukken ( wel je taartvorm invetten)