Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Simpele dessertsaus: frambozencoulis
In mijn koelkast is bijna altijd wel een potje van deze verrukkelijke dessertsaus te vinden: frambozencoulis. Het recept is heel eenvoudig en je kunt hem makkelijk enkele weken bewaren en gebruiken voor tal van heerlijke recepten. Zo roert onze dochter hem graag door haar yoghurt of kwark, lust mijn man hem graag over een bolletje vanille-roomijs, drizzle ik graag een lepeltje door het browniebeslag en maakte ik speciaal voor de kerst feestelijke trifleglaasjes met frambozencoulis en Grand Marnier (recept volgt snel). Genieten!
Ingrediënten
- 1 doosje diepvriesframbozen (250 g)
- 50 g fijne kristalsuiker
Verder nodig
Kookpan, houtenlepel, fijne bolzeef, schone pot met goed afsluitbare deksel
Bereiding
Doe de frambozen samen met de suiker en een klein scheutje water in een kookpan en breng langzaam aan de kook.
Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt. Laat circa 5 minuten zachtjes koken, of totdat de frambozen kapot gekookt zijn en je een gladde rode saus hebt.
Zeef de coulis boven de pot, laat even afkoelen en sluit af met de deksel.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Basisrecepten, Sauzen en dips, Themarecepten, Zoete keuken, Kerstrecepten, Zoete recepten, Dessert
om 23:08
Kun je de coulis ook met de staafmixer pureren?
om 13:57
Hoi Joke, dat kan zeker maar is niet echt nodig. Je drukt de frambozen vanzelf fijn als je ze door de zeef drukt. Ook als je de coulis pureert met de staafmixer moet je hem daarna zeven om alle frambozenpitjes eruit te zeven.