Sjalotten quiche

Een heerlijke sjalotten quiche met zelfgemaakt korstdeeg. De sjalotten worden eerst gekarameliseerd waardoor ze een zachte en zoete smaak krijgen. De combinatie van de zoete, gekarameliseerde sjalotten en het krokante, boterige korstdeeg is hemels! Perfect om te serveren als lunch, brunch of diner.

Kaas

Ik gebruik belegen kaas omdat die pit heeft en lekker romig is. Maar je kunt ook andere kaas gebruiken. Zowel zachte als harde geitenkaas of gruyère combineren ook goed met de gekarameliseerde sjalotten.

Het grootste deel van de kaas strooi ik over de quichebodem en daarop leg ik de sjalotten. Zo blijf je na het bakken de sjalottenvulling goed zien.

Hartig korstdeeg

Voor dit recept gebruik ik mijn zelfgemaakte korstdeeg. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar hartig taartdeeg gebruiken, maar zelfgemaakt korstdeeg is heel eenvoudig en ik vind het veel lekkerder dan kant-en-klaar deeg. Het is lekker bros en vol van smaak. Je hoeft voor dit recept maar de helft van het korstdeeg te gebruiken. De andere helft kun je invriezen voor een andere keer.

Sjalotten quiche

 

Franse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde