Een heerlijke sjalotten quiche met zelfgemaakt korstdeeg. De sjalotten worden eerst gekarameliseerd waardoor ze een zachte en zoete smaak krijgen. De combinatie van de zoete, gekarameliseerde sjalotten en het krokante, boterige korstdeeg is hemels! Perfect om te serveren als lunch, brunch of diner.
Kaas
Ik gebruik belegen kaas omdat die pit heeft en lekker romig is. Maar je kunt ook andere kaas gebruiken. Zowel zachte als harde geitenkaas of gruyère combineren ook goed met de gekarameliseerde sjalotten.
Het grootste deel van de kaas strooi ik over de quichebodem en daarop leg ik de sjalotten. Zo blijf je na het bakken de sjalottenvulling goed zien.
Hartig korstdeeg
Voor dit recept gebruik ik mijn zelfgemaakte korstdeeg. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar hartig taartdeeg gebruiken, maar zelfgemaakt korstdeeg is heel eenvoudig en ik vind het veel lekkerder dan kant-en-klaar deeg. Het is lekker bros en vol van smaak. Je hoeft voor dit recept maar de helft van het korstdeeg te gebruiken. De andere helft kun je invriezen voor een andere keer.
Franse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten
Deel je reactie