Bereiding
Bereid de soesjes volgens het basisrecept en laat volledig afkoelen. Ik gebruikte eerder gemaakte soesjes die ik bewaard had in de diepvries en liet die even ontdooien.
Klop de slagroom stijf in een kom met naar smaak de vanillesuiker. De slagroom hoeft niet heel zoet te zijn omdat de soesjes een kern krijgen van lemoncurd en worden afgewerkt met lemoncurdglazuur.
Prik met een mes aan de onderkant van de soesjes een klein gaatje, groot genoeg om het spuitmondje door te steken.
Vul de spuitzak met slagroom en spuit de slagroom voorzichtig door het gaatje in de soesjes. Was de spuitzak, of gebruik een nieuwe wegwerpspuitzak en vul met een of twee eetlepels lemoncurd. Spuit een klein beetje lemoncurd door het gaatje zodat de soesjes een kern van lemoncurd krijgen.
Doe flink wat poedersuiker (ik gebruikte ongeveer een derde van een bus poedersuiker) in een schaaltje met 1 eetlepel lemoncurd. Voeg al roerend een klein beetje koud water toe, net zoveel tot je een vloeibaar, zachtgeel glazuur hebt.
Leg de soesjes op een rooster met een bord of vel bakpapier eronder en verdeel het glazuur over de soesjes. Bestrooi indien gewenst met de gekleurde spikkels.
Deel je reactie