Slagroomtaart met kersenjam en witte chocolade

Gesponsord — Ik vind het leuk om taarten te bakken, maar ben niet echt een ster in de fijne afwerking. Slagroomrozetjes spuiten gaat nog net, maar daar houdt het ook wel bij op. Geef mij maar gewoon een rustieke taart zonder opsmuk of poespas. Die zijn wat mij betreft ook gewoon het lekkerst!

Omdat manlief al tijden zeurde — yep, mannen kunnen er ook wat van! — om zelfgemaakte slagroomtaart bedacht ik een eenvoudige, snelle variant. Luchtige biscuit gevuld met een dikke laag romige slagroom en zoete zwartekersenjam. Meer heb je toch niet nodig? Of vooruit, een beetje witte chocolade om smulfeest compleet te maken. Geloof mij maar, dan hoor je niemand meer.

Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. We hebben geen wit beslag en is een weinig (ziet er uit als geel beslag met eierklonten ?) maar het is wel heel leuk om te doen.

    1. Sorry voor te veel fouten je begrijpt het wel toch.

      Lief ons

  2. Karin

    Heeft er iemand al een grotere gemaakt? Wat zou dan de juiste verhouding voor de biscuit zijn?

  3. Caroline

    Ziet er heerlijk uit en doet mij denken aan Victoria Sponge, echter zoveel werk voor taartje met doorsnede van 19 cm… die is dan ook in een keer op

    1. Valt mee hoor Caroline, door de vulling en hoogte is hij behoorlijk machtig en kun je er kleine puntjes van snijden.

  4. Anita Den Hartog

    Ik heb m met aardbeienjam gemaakt en verse aardbeien erop, heerlijk!

    1. Leuk om te horen Anita! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde