Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier boven de rand van de springvorm uitsteekt, zodat de biscuit alle ruimte heeft om te rijzen.
Klop de eieren, kristalsuiker en het zout in een kom boven een pan met heet water au bain-marie, totdat het mengsel lauw aanvoelt — gewoon met je vinger voelen. Haal de kom van het vuur en klop circa 5 minuten verder totdat het mengsel is verdubbeld in volume en bijna wit is. Zeef het bakmeel erboven en spatel luchtig door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en zet in het midden van de oven. Bak 35 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat 20 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de springvorm en het bakpapier en laat het biscuit volledig afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Snijd de taart doormidden en bestrijk beide taarthelften royaal met jam. Rasp de witte chocolade erover — houd wat achter voor de bovenkant — en bedek de onderste taarthelft met slagroom.
Leg de bovenste taarthelft erbovenop en druk lichtjes aan. Bestrooi de bovenkant van de taart royaal met poedersuiker en de overige witte chocolade.
Je kunt de taart nu direct aansnijden — dit gaat het beste met een groot broodmes — en ervan genieten, of je dekt de taart af en zet hem een nachtje weg. De volgende dag is de jam lekker in de cake getrokken en is de taart — naar mijn bescheiden mening — nóg lekkerder!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hero.
om 15:11
We hebben geen wit beslag en is een weinig (ziet er uit als geel beslag met eierklonten ?) maar het is wel heel leuk om te doen.
om 15:14
Sorry voor te veel fouten je begrijpt het wel toch.
Lief ons
om 09:31
Heeft er iemand al een grotere gemaakt? Wat zou dan de juiste verhouding voor de biscuit zijn?
om 09:57
Ziet er heerlijk uit en doet mij denken aan Victoria Sponge, echter zoveel werk voor taartje met doorsnede van 19 cm… die is dan ook in een keer op
om 10:01
Valt mee hoor Caroline, door de vulling en hoogte is hij behoorlijk machtig en kun je er kleine puntjes van snijden.
om 16:20
Ik heb m met aardbeienjam gemaakt en verse aardbeien erop, heerlijk!
om 13:05
Leuk om te horen Anita! 🙂