Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Slank & Snel: Gegrilde biefstuk met asperges
Biefstuk is heerlijk mager en snel te bereiden en past daarom perfect in de slanke en snelle maandag. Waarom zou je alleen in het weekend genieten van een mooi stuk vlees? Juist op de eerste werkdag kun je wel iets gebruiken wat blij maakt. En reken maar, hier word je dolblij van!
In de zomer bereid je dit gerecht natuurlijk gewoon lekker buiten op de barbecue!
Hoofdgerecht voor 2 personen – 15 minuten
Ingredienten
- 2 biefstukjes van circa 125 gram, op kamertemperatuur
- Bosje groene asperges
- 6 plakken gedroogde ham (bijv. Serranoham of Parmaham)
- 2 portobello champignons
- Klein handje Parmezaan flinters
- Olijfolie
- Zout en peper uit de molen
- Eventueel een ciabattabrood om erbij te serveren
Verder nodig
Kookpan, grillpan, zeef, aluminiumfolie
Bereiding
Verhit de grillpan en laat goed heet worden. Leg de portobello’s in de pan en grill ze aan elke kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben en wat zachter zijn. leg ze op een bord en houd ze warm onder een stukje aluminiumfolie.
Vul ondertussen een kookpan met kokend water uit een waterkoker en voeg wat zout toe. Leg de deksel op de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Breek het onderste harde gedeelte (circa 1 cm) van de groene asperges af. Dit gedeelte is niet lekker om te eten en gooien we weg. Je hoeft de asperges niet te schillen. Als het water kookt voeg je de asperges toe en kook ze 1 minuut. Giet ze af en laat ze uitlekken in een zeef.
Bestrooi de biefstukjes aan beide kanten met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Grill ze in een hete grillpan, totdat ze aan beide kanten grillstrepen en de gewenste garing hebben. Leg de biefstukken bij de portobello’s en houd ze warm.
Omwikkel een aantal asperges in een plakje ham en grill ze in de grillpan, totdat de ham goudbruin en krokant is.
Leg de asperges op een bord, samen met een portobello, een biefstukje en bestrooi met wat Parmezaan flinters. Serveer eventueel met een plak geroosterd ciabattabrood.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Barbecuerecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vleesrecepten
Deel je reactie