Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Slank & Snel: Quinoa-hutspot met vadouvan
Heb ik jullie al verteld over mijn allernieuwste liefde? Een Fransman met Indiase invloeden: vadouvan. Deze Franse interpretatie van Indiase kerrie is net een tikkeltje spannender dan ‘gewone’ kerrie door onder andere de toevoeging van rozenbloemblaadjes. De aroma’s die tijdens het koken je neus binnendringen hebben een bijna bedwelmend effect. Mysterieus. Verlangen. Je kunt vadouvan gebruiken voor tal van avontuurlijke gerechten met bijvoorbeeld kip of vis, of je gebruikt hem in deze heerlijke quinoa-hutspot met vissticks. Echt een aanrader!
Naast dat dit gerecht bijzonder smaakvol en slank is voor de lijn, staat hij ook nog eens binnen 15 minuten op tafel! Het is tenslotte maandag. 🙂
Hoofdgerecht voor 4 personen – 15 minuten – geschikt om in te vriezen
Ingrediënten
- 1 kg zak kant-en-klaar gesneden wortels en uien
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 2 el witte rozijnen
- 200 g quinoa
- 1,5 el vadouvan
- Paar takjes peterselie
- 2 groentebouillontabletten
- 600 ml water
- Plantaardige olie om in te bakken
Om er eventueel bij te serveren:
- Vissticks, partjes citroen en een sausje van half mayo, half (Turkse) yoghurt
- Handje noten, zaden en pitten (zie onderstaande tip!)
Verder nodig
Grote hapjes-, of braadpan met deksel
Bereiding
Verwarm de oven voor volgens de achterkant van het pak vissticks en bereid de vissticks in de oven. Week de rozijnen in een beetje water of witte wijn. Verhit de braadpan met een flinke scheut olie en bak de wortels, uien, knoflook en vadouvan op middelhoog vuur even kort aan.
Voeg de quinoa en verkruimelde bouillontabletten toe en bak even mee.
Voeg het water toe (de quinoa moet nét onder staan), roer even door en kook de quinoa, wortels en uien – met de deksel schuin op de pan – in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de rozijnen toe aan de quinoa.
Breng de hutspot op het einde eventueel nog extra op smaak met wat zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Serveer de quinoa-hutspot met de vissticks, saus en citroenpartjes.
Eet smakelijk!
Tip!
Omdat wij niet alles in één keer hebben opgegeten, heb ik de overgebleven quinoa-hutspot de volgende dag opgebakken in de koekenpan. Erg lekker! De vissticks waren helaas op, maar omdat ik toch graag iets extra’s wilde toevoegen, roerde ik een flinke hand noten, zaden en pitten door de hutspot. De heerlijke crunch maakte dit gerecht helemaal af en ik zou ze de volgende keer dus zeker weer toevoegen! Je zou de vissticks dan zelfs helemaal weg kunnen laten.
Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten
om 17:24
Hallo Annemiek,
ik ben erg benieuwd naar de vandovan.
ik ga het vanavond eens uit proberen.
bedankt voor je altijd lekkere recepten.
groet
gerie
om 18:27
Wat leuk Gerie, ben heel benieuwd wat je ervan vindt… 🙂
om 17:56
Hoi! Ben het nu aan het maken maar heb een vraag; wanneer moeten de rozijnen erdoor?
om 18:01
Hoi Angelique,
O, helemaal vergeten dat erbij te zetten! Roer ze de laatste 5 minuten van de kooktijd door de quinoa. Succes en eet smakelijk! 🙂
om 18:11
Dankjewel! En ben benieuwd… Kom er net achter dat ik de quinoa niet afgespoeld heb. Was iets te enthousiast
om 18:59
O ja.. de quinoa afspoelen. Maak je niet druk, dat ‘vergeet’ ik ook altijd en het smaakt er nooit minder om. 🙂
om 19:56
Inderdaad, het was heerlijk!! Ook de kindjes hebben heerlijk zitten smullen! Bedankt weer voor het lekkere recept
om 08:45
Fijn om te horen en graag gedaan!
om 13:07
Dan word hij met de noten erdoor heerlijk vegetarisch, leuk om eens te proberen!
om 13:51
De noten en zaden zijn inderdaad een goed vegetarisch alternatief voor vis of vlees en geven de stamppot tevens een heerlijke bite. Zeker een aanrader Kirsten! 🙂