Slanke Italiaanse kipschotel

Een slanke Italiaanse kipschotel met courgette, paprika, tomaat en kip gegratineerd met 30+ kaas. Voor dit makkelijke recept hoef je alleen wat snijwerk te verrichten, daarna gaat alles ongekookt in de ovenschaal. De oven transformeert de groenten in een smakelijke saus en bakt de kip lekker mals. De 30+ kaas bovenop maakt het lekker romig. 

Koolhydraatarm

Deze slanke Italiaanse kipschotel is koolhydraatarm maar als je wilt kun je er brood, aardappels, rijst of pasta bij serveren.

Slanke Italiaanse kipschotel

30+ kaas

De kipschotel wordt gegratineerd met een smakelijke 30+ Hoogendoorn Kaas. Deze boerenkaas wordt gemaakt van afgeroomde melk en mag minimaal 20 weken rijpen. Hierdoor is hij minder vet dan 48+ kaas en krijgt hij toch die lekkere volle en pittige smaak. Heerlijk op je boterham of om te gratineren!

Kortingscode

Wil je zelf lekkere kaas aanschaffen? Met de kortingscode Keukenliefde010 ontvang je eenmalig 10% korting op je aankoop bij Hoogendoorn Kaas.

30+ kaas van Hoogendoorn Kaas

Soortgelijke recepten

In samenwerking met Hoogendoorn Kaas maak ik een jaar lang elke maand een lekker recept met één van hun kazen of producten. Deze recepten zijn ook erg lekker:

Ovenschotels, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(215 stemmen)
30 reacties

Deel je reactie

  1. Het was heel lekker, moet juist de kookroom in het begin nog toevoegen☺️. Zal regelmatig op tafel komen.

    1. Leuk om te horen dat het in de smaak valt Nadine!

  2. Gerry

    Eet je er geen pasta of aardappel bij enkele alleen de ovenschotel zoals beschreven?

    1. Hoi Gerry, onder het kopje koolhydraatarm heb ik enkele serveertips omschreven.

  3. Angelique

    Ik heb dit gerecht in de slowcooker gemaakt. Iets minder tomaatjes en aan de kookroom war maïzena toegevoegd om het vocht te binden.
    Ruim 5 uur of low. We hebben er volkoren penne bij gegeten.

    1. Bedankt voor je reactie, leuk om te horen dat je hem ook kunt maken in de slowcooker. 🙂

  4. Mirjam

    Kun je een deel van de tomaatjes ook vervangen door gezeefde tomaten of tomatenblokjes?

    1. Ja hoor, dat kan maar ik denk dat het met verse tomaatjes lekkerder zal zijn.

  5. John

    Je doet toch geen rauwe kip door groente die nagenoeg gaar is ?

    1. Andrea

      Dat was ook mijn gedachte toen ik dit maakte. Ik heb de kip daarom even in de pan gebakken (nog niet helemaal gaar) en die bij de groenten gevoegd. Daarna alles in de oven.
      Je zou ook de groente 10 min kunnen bakken en dan de half gegaarde kip erbij kunnen doen en dan nog eens 10 tot 15 minuten in de oven.

    2. Waarom niet John? Ik neem aan dat je doelt op (eventuele) bacteriën die in de kip zitten, maar de kip bak je gaar in de oven waardoor ook (eventuele) bacteriën die in de kip zitten worden gedood.

  6. Beatrice Vrijdag

    Heerlijk recept.
    Vond het alleen wel erg nat.

    1. Hoi Beatrice, zie de reactie hieronder. Je kunt de volgende keer minder tomaatjes toevoegen, dan wordt het minder nat.

  7. Gisteren heb ik dit gemaakt. Het was heerlijk. Alleen was er waterig in ovenschaal. Hoe komt dat? Ik heb precies gevolgd wat er op staat.

    1. Hoi Sandra, fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. De tomaatjes zijn eigenlijk de sausmaker in dit gerecht en laten tijdens het bakken in de oven al hun sap los. Als je minder vocht wilt zou je dus minder tomaatjes kunnen toevoegen.

  8. Iris

    Gaan het vandaag eten maar het gekke is er staat Kookroom light bij de ingrediënten maar nergens waar je de Kookroom moet toevoegen

    1. Pet

      Hoi Iris, ik heb de schotel vandaag gemaakt.
      Zoals het recept aangeeft alle overige ingrediënten, behalve de kip en kaas door de schotel mengen.
      Ik heb de kip op heet vuur even aangebraden en na de bereiding van de groente, 20 minuten, door de schotel gemengd. Kaas erop en nog 10 minuten in de oven. We vonden het heerlijk.

    2. plutomille

      zie punt 3: alle overige ingrediënten.

  9. Reinalda

    Leuk ga het recept zeker uitproberen en wat leuk dat het met hoogendoorn kaas is dat is van me oom

    1. Oh wat leuk Reinalda, zeker maken dan! 😉 Ik hoor graag hoe het gesmaakt heeft. 🙂

  10. Mieke van Rijn-Remans

    Ik vond 10 minuten voor de rauwe kip wel erg weinig en had er dus 15 minuten van gemaakt. Helaas waren de meeste stukjes toen nog zo goed als rauw. Nu maar weer 15 minuten in de oven gezet.

    1. Hoi Mieke, iedere oven werkt anders dus het is altijd lastig om dit aan te geven. Bij ons was de kip na 10 minuten gaar, maar bak hem gerust langer als dit bij jou niet het geval is. Hopelijk is het goed gekomen en heeft het gesmaakt?

    2. Mirjam

      Hai Mieke
      Waar zie jij 10 minuten staan? Er staat 20 minuten en dan de kip erbij en dan nog 20-25 minuten. Zoals al is gereageerd, heb ik de kip ook eerst aangebraden, dan kan het vast korter. Heb nu eerst de groente in de oven staan. Ben benieuwd hoe het smaakt😊

      1. Hoi Mirjam,
        Ik heb de tijd van de kip aangepast naar 20 minuten omdat ik daar veel reacties over kreeg. Bij mij was de kip na 10 minuten gaar maar het hangt af van de grootte van de stukjes kip en je oven. Elke oven werkt anders. Dus check gewoon na 10 of 15 minuten of hij al gaar is en bak hem anders iets langer.

  11. Yvonne

    Deze kipschotel is echt heerlijk!
    Lekkere verse smaken en door de zongedroogde tomaat stukjes wordt het nog lekkerder. Heb er niet veel zout door gedaan maar door de kaas en zongedroogde tomaat merk je dat niet!
    Dit ga ik vaker maken!

    1. Superleuk om te horen Yvonne! 🙂

      1. Tineke

        Wij hebben er van gesmuld

        1. Corina

          Echt heerlijk.Iedereen eet smakelijk mee

          1. Corina

            Ik heb zelf kipdijfilet gebruikt.Lekker mals

          2. Dat is zeker een goed alternatief. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde