Ingrediënten
- 500 g krieltjes in de schil
- Extra vierge olijfolie
- Snufje milde paprikapoeder
- Snufje cayennepeper
- Zeezout uit de molen
- Optioneel, gedroogde chilivlokken
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
Nodig
- Vel bakpapier
Smashed potatoes, oftewel geplette aardappels uit de oven. Ik weet niet wie het bedacht heeft, maar wat een goed idee! Door de aardappels eerst te koken en daarna te pletten worden ze lekker kruimig en dat is precies wat je wilt. Het aardappelkruim bakt in de oven namelijk heerlijk krokant! Kies voor dit recept het liefst een krieltje met schil, want die wordt ook lekker knapperig. Serveer deze smashed potatoes als feestelijk bijgerecht met kerst of smul er van op een doordeweekse dag. Ze zijn te lekker om alleen met kerst op tafel te zetten.
Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie