Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Speels & Smakelijk: smulsalade met toverdressing
Deze smulsalade is samengesteld door mijn dochter Ella-Marie. Ze noemde in één adem onderstaande ingrediënten op, toen ik haar vroeg welke versnaperingen hij moest bevatten.
Natuurlijk zijn de ingrediënten voor deze salade geheel aan te passen naar de wensen van jouw eigen kleine smikkelaar; er zijn geen regels: alles kan en mag!
Ik geef je tevens het recept voor de speciale toverdressing om bij de smulsalade te serveren. Toen Ella-Marie hier een likje van nam, antwoordde ze verrukt: “Oh mama, dit is echt té lekker!”
Kortom, druppel het magische goedje over de smulsalade en laat je verrassen door de uitwerking …
Lunch-, of hoofdgerecht voor 4 tot 6 kleine smikkelaars – 15 minuten
Ingrediënten
Voor de smulsalade
- 100 g ijsbergsla, ragfijn gesneden
- 100 g ham, in repen of staafjes gesneden
- 100 g kaas, in staafjes gesneden
- Handje cherrytomaten, in kwarten gesneden
- 1/3 komkommer, gehalveerd, zaadlijst verwijderd en in plakjes gesneden
- 2 el pijnboompitten, licht goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
- 2 eieren, hardgekookt en in plakjes
- 2 el olijven
- 2 el maïskorrels
- Handje pasta, beetgaar gekookt en afgespoeld met koud water
Voor de toverdressing
- 2 el mayonaise
- 2 el olijfolie
- 1 tl (milde) azijn, bijv. sushi-azijn of rijstazijn
- 2 tl gedroogde peterselie
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde dille
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1/2 tl zwarte peper
Eventueel nog wat knapperig brood en kruidenboter om erbij te serveren.
Bereiding
Verdeel de ijsbergsla over een mooie schaal en verdeel de overige ingrediënten erover.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en leng aan met koud water, net zoveel totdat je een gladde en licht vloeibare dressing hebt.
Serveer de smulsalade met de toverdressing en bereid je voor op magische taferelen.
Smul- en smikkel smakelijk!
Kinderrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Campingrecepten, Lunchrecepten, Salades
om 19:16
Vandaag de dressing gemaakt voor een rauwkostsalade voor 2pers met 1 winterwortel, 1 rode paprika en een halve komkommer in blokjes. Pitavroodjes gevuld met zelfgemaakte bruine bonenburgers en salade met voor de liefhebber nog een drupje tomatenketchup. Erg smakelijk! Dit is de eerste keer dat ik een zelfgemaakte dressing EEG smakelijk vind. Bedankt!
om 13:57
Leuk om te horen! 🙂 Die rauwkostsalade en bruine bonenburgers lijken me trouwens ook erg lekker!