Ingrediënten
- 25 g ongezouten roomboter
- 700 g kipdijfilet, in blokjes of heel laten kan allebei (als je de kip in blokjes snijd is hij sneller gaar)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 500 g voorgekookte mini krieltjes
- 2 preien, schoongemaakt en fijngesneden, ik gebruik alleen het witte en lichtgroene deel van de prei (het groene deel is hard en heeft een scherpe uiensmaak)
- 400 g gesneden snijbonen
- 3 el Groninger mosterd
- 500 ml kippenbouilon (van tablet)
- 125 g crème fraîche
Verder nodig
- Braadpan of hapjespan met deksel
om 18:37
Dit was heerlijk! Ik heb de meeste ingredienten gehalveerd, op de prei na en een handje champignons toegevoegd. Ook heb ik de 125 ml creme freche toegevoegd tegenover 250 ml bouillon, dus het gerecht werd hierdoor nog wat romiger 😉 maar absoluut een aanrader ! Snel en simpel
om 19:24
Ondanks een variant met sperzie boen, waar ik niet zo van houd, was dit echt heel erg lekker.
dank je wel
om 21:09
Zo’n simpel recept, maar dit kan volgens mij niet anders dan enorm lekker smaken.
om 00:13
Ik heb het nog niet gemaakt maar ik wil het wel eens maken met kabeljauw ipv kip.
om 09:18
Dat kan zeker Froukje! Ik zou dan de kabeljauw pas op het laatst toevoegen aan de saus en daarin enkele minuten laten garen.
om 18:55
Vandaag gemaakt met prei en snijbonen, hij mag blijven. Wat een fijn recept.
Wel de vraag of ik hem de volgende keer wil maken als ovenschotel. Dat gaan we dan maar doen, met aardappelschijfjes en geraspte kaas eroverheen. Gaat goed komen!
om 11:55
Ooohh dit is echt een TOPrecept! Wij hebben het gemaakt met snijboontjes en champignons en likten nog net niet onze vingers erbij af.. Heerlijk en supermakkelijk te maken! Blijvertje!
om 13:17
Haha, helemaal mee eens! 🙂
om 11:58
Dit recept heeft je vriendinnetje letterlijk overgenomen van AH (receptenkaarten Allerhande 10-2015)