Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Snelle lasagne met zalm en spinazie
Vroeger at ik het liefst elke dag lasagne. Hoewel die liefde nog steeds niet bekoeld is, eet ik hem tegenwoordig niet zo vaak meer. Dat komt natuurlijk omdat ik bijna elke dag iets anders kook om met jullie te delen. Toch vond ik het de hoogste tijd worden om weer een lekker lasagnerecept met je te delen!
Deze lasagne met zalm en spinazie maak je in 15 minuten. Daarna schuif je hem lekker de oven in en ruim je de keuken op. Wetende dat er straks geen afwas meer is, smaakt deze zalmlasagne nóg beter!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 450 g diepvries spinazie à la crème
- ca. 180 g verse zalmfilet zonder vel
- 100 g gerookte zalm
- 100 g rauwe, gepelde garnalen (optioneel)
- 200 g crème fraîche
- 100 g ricotta
- 1 el mosterd (optioneel, niet op de foto maar voegde ik nog extra toe)
- 1 tl gedroogde dille
- 150 g geraspte kaas
- 250 g verse lasagnebladen
Ik voegde nog extra groenten (1/2 courgette, 1/4 winterpeen, en 1/2 rode paprika in blokjes gesneden) uit de koelkast toe die ik even aanbakte in de koekenpan en daarna door de spinazie mengde.
Verder nodig
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olie of boter.
Ontdooi de spinazie volgens de omschrijving op het pak. Snijd de zalmfilet in blokjes en de gerookte zalm in reepjes. Roer de crème fraîche, ricotta en dille door elkaar en roer de zalm en garnalen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel om en om de lasagnebladen, spinazie, lasagnebladen, vismengsel bovenop elkaar. Eindig met het vismengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
Bak circa 40 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnebladen gaar zijn.
Eet smakelijk!
om 18:35
Ziet er heerlijk uit en ik ga hem zeker binnenkort maken. Maar kan je hem ook invriezen?
om 08:59
Hoi Chantal, in dit geval zou ik dat niet doen. De vis en de saus worden er na het invriezen niet lekkerder op namelijk.
om 22:09
Begin je met een laag lasangebladeren?
om 10:31
Hoi Lotte, dat kan. Je mag uiteraard ook met eenlaagje saus beginnen.
om 16:29
Ik heb spinazie met boursin erin , kan dat ook ??
om 18:25
Ja hoor Willeke, dat kan ook. 🙂
om 19:04
Dit is echt een super recept!! Heerlijk gegeten met ons gezin.. Bedankt voor het delen!
om 10:13
Superleuk om te horen Jill! 🙂
om 16:55
kun je de lasagne ook maken met houdbare glutenvrije lasagne bladen? Of past dat niet in dit recept i.v.m. bereidingstijd?
om 16:57
Hoi! Dan kan hoor! Gedroogde lasagnevellen nemen wel iets meer vocht op, dus je kunt dan misschien wel wat minder lasagnevellen gebruiken als je (net als ik) van een sauzige lasagne houdt. 🙂
om 16:26
ik zie volgens mij tomaat of paprika, gourgette, wortel, bosui. Staat niet in de beschrijving
om 16:33
Hoi Annie, zie tekst onder de foto met de ingrediënten. 🙂
om 16:15
Ik zie bij een aantal fotos volgens mij paprika en courgette? Kan dat er ook extra in?
om 17:30
1 van de vele favorieten van jouw site! Ik maak hem alleen met zalm, iedereen smult ervan!
om 11:38
Ah, zo leuk om te horen! 🙂
om 17:36
Staat in de oven….. Mmmm ben benieuwd!! Die lasagne met tonijn en mascarpone is ook zo heerlijk dus zal deze ook lekker smaken… dankje Annemieke. Groetjes Kim
om 09:09
Ik lees dit om 09:00 uur s’ morgens, maar ik ga dit als lunch maken.
Heerlijk, bedankt.