Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Snelle smaakmaker van radijsblaadjes
Deze licht pittige smaakmaker maak je van radijsblaadjes. De meeste mensen – waaronder ikzelf tot voor kort – gooien deze blaadjes weg, niet wetende dat je ze kunt eten en er heerlijke dingen mee kunt maken!
Druppel bijvoorbeeld wat van deze smaakmaker over een bord dampende aspergerisotto voor wat extra pit, of roer wat saus door een eetlepel roomkaas en besmeer je brood ermee. Beleg met sla en gerookte zalm en geniet van een verrukkelijk lunchgerecht!
Ingrediënten
- 1 bos radijsblad, goed gewassen en drooggedept met theedoek
- Handvol pijnboompitten, licht geroosterd
- 3 el extra vierge olijfolie*
- 1 el vers citroensap
- Zout en peper uit de molen
*Gebruik een extra vierge olijfolie van de allerbeste kwaliteit, want dat proef je terug! Ik gebruikte een Italiaanse olijfolie uit de webshop van 1000 en 1 smaken.
Verder nodig
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
Doe het radijsblad, pijnboompitten, citroensap en de olijfolie in de keukenmachine en mix tot een gladde saus.
De saus is dunner dan pesto omdat er geen kaas in zit. Breng de radijssaus verder op smaak met zout en peper.
Je kunt de saus afgedekt makkelijk een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Enjoy!
om 22:15
Leuk recept! Ik heb er trouwens net als pesto wel parmezaanse kaas doorgeroerd.
Wat ik er zoal mee heb gegeten:
gewoon op brood met kaas
met yoghurt en mayonaise een dressing van gemaakt voor over de pastasalade
Tapas: knoflookchampignons en ipv peterselie een eetlepel hiervan meegebakken
Net als de dressing een dipsaus gemaakt voor bij de rauwkost snack ’s avonds
Genoeg mogelijkheden dus 🙂
om 07:13
Dat klinkt heerlijk allemaal Johanna!