Voor twee kommen soep
Bereiding
Verhit een pan met een scheutje olie en voeg de ui, knoflook en tijm toe — Als je hele jonge tijmtakjes hebt waarvan de takjes zacht zijn mag je ze in zijn geheel toevoegen, zijn de takjes hard en houtachtig voeg dan alleen de blaadjes toe. Bak enkele minuten op zacht vuur totdat de ui zacht maar niet gekleurd is.
Voeg de tomatenblokjes en een tak basilicum toe en breng aan de kook. Pureer de soep met de staafmixer en voeg langzaam de bouillon toe. Voeg zoveel bouillon toe totdat de soep voor jou de gewenste dikte heeft. Ella-Marie voegde ongeveer 200 ml bouillon toe.
Maak de soep af met de suiker, balsamico en een scheut room. Warm op laag vuur nog even door, zodat de suiker goed kan oplossen.
Schep de soep in kommen en garneer eventueel nog extra met verse basilicum en room.
Eet smakelijk!
om 17:07
Weliswaar een recept van een tijdje geleden, maar ik zat te genieten van je dochter haar kookkunst… (goed voorbeeld doet volgen..?) dat het ook op kattenvoer leek in eerste instantie….geweldig?
Heerlijke site mét prachtige producten…
De Boeuf Bourgignon was zo zo zo lekker…..
om 10:57
Haha, ik smelt zelf ook helemaal weg als ik dit filmpje weer terug kijk. Ze is alweer zo groot geworden! Dankjewel voor het compliment! Nog veel kook- en smulplezier gewenst!
om 14:55
Ella-Marie is een natuurtalent!
om 10:00
Lekkere soep. Geweldig Ella-Marie.
om 10:51
Bedankt Agnes! 🙂
om 11:22
Leuk hoor, goed bezig, Elle-Marie!!
om 10:52
Bedankt Loes! 🙂