Ingrediënten
- 400 g snijbonen, schoongemaakt en fijngesneden
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g bloem
- 275 ml kookvocht van de snijbonen
- 1 tl gedroogde dille
Ik ben dol op snijbonen maar gek genoeg zet ik ze niet vaak op het menu. Ken je dat? En als ik ze dan op tafel zet verwerk ik ze meestal in stamppot. Hartstikke lekker natuurlijk, maar soms wil je weleens wat anders. Deze snijbonen in romige saus is een heerlijk bijgerecht en heel makkelijk om te maken. Serveer met een gekookt aardappeltje en een stukje gebakken kip, vis, vlees of — zoals tegenwoordig heel geliefd is — een lekker vega dingetje. 🙂
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Kook de snijbonen in een pan met ruim kokend, licht gezouten water beetgaar. Giet de snijbonen af en vang 275 ml kookvocht op. Laat de snijbonen goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde door de boter. Dit bloemmengsel heet roux. Laat de roux op laag vuur circa 6 minuten garen, zonder te laten kleuren. Roer regelmatig met de garde.
Voeg langzaam en al roerend het opgevangen kookvocht toe tot je een dikke, romige saus hebt. Roer de dille en snijbonen door de saus en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Warm de saus nog even door tot de snijbonen goed warm zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie