Ingrediënten
- 400 g verse snijbonen
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
- 30 g pijnboompitten
- 50 g roomboter
- 100 ml halfvolle of volle melk
- 50 g geraspte Parmezaan
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 160 g gerookte kip, in blokjes gesneden
Ik vind snijbonen heerlijk maar gek genoeg staan er maar weinig snijboonrecepten op KL. Daar moet verandering inkomen! Vandaag deel ik een lekker recept voor snijbonenstamppot met gerookte kip.
Door de snijbonen apart te koken en pas later door de aardappelpuree te roeren heeft deze stamppot een lekkere bite. De Parmezaan, gerookte kip en geroosterde pijnboompitten pimpen de stamppot een beetje op en maken hem af.
Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Kiprecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Voor extra romige stamppot vervang je de melk door slagroom of kookroom.
Was de snijbonen en verwijder de puntige uiteinden. Snijd de snijbonen schuin in stukjes. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook ze in circa 3 à 4 minuten gaar. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten water. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak de puree smeuïg met de boter en een scheutje melk en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Roer de snijbonen, pijnboompitten, Parmezaan, sjalot en gerookte kip door de aardappelpuree.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 10:00
Ik maak heel vaak snijbonenstamppot. Ik doe er ook altijd Italiaanse kruiden doorheen.