Ingrediënten
- 100 g spaghetti
- 50 g gerookt ontbijtspek of pancetta, in repen of blokjes gesneden
- 1 ei + 1 eidooier
- 35 g geraspte Parmezaan
- Peterselie of bieslook voor garnering (optioneel)
- Extra vierge olijfolie
Een van mijn favoriete pastagerechten waar je maar een handvol ingrediënten voor nodig hebt is deze klassieke spaghetti carbonara. Pasta in een romige saus gemaakt van ei en parmezaan.
De romige carbonarasaus maakte ik vroeger met room, maar tegenwoordig maak ik hem het liefst op klassieke wijze met enkel ei en parmezaan. Dat is niet alleen de eenvoudigste manier maar ook de lekkerste manier! Echt, die Italianen zijn zo gek nog niet. 😉 Probeer het zelf en verras jezelf!
Reken 1 ei per persoon voor de carbonarasaus. Als je dit recept verdubbelt, dan hoef je de eidooiers niet te verdubbelen. Houd voor 2 personen dan 2 hele eieren en 1 eidooier aan. Pas als je de pasta voor 4 personen maakt kun je 4 eieren en 2 eidooiers gebruiken.
Kookvideo's, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Close
om 20:33
vandaag voor het eerst spaghetti carbonara gemaakt volgens dit recept.
mijn man vond het echt heerlijk en ik dacht steeds aan de eieren die toch een beetje te rauw zijn naar mijn gevoel. ik ben ooit echt heel ziek geworden van boeuf tartare vandaar dit gevoel. volgende keer ga ik het toch eens proberen met room i.p.v. eieren. maar……ik ben nog steeds elke week heel blij met de Keukenliefde nieuwsbrief.
om 09:38
Hoi Siep, wat leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! Het ei is niet echt rauw meer maar ik snap je gevoel als je een keer een slechte ervaring heb gehad. Het ei weglaten en de saus maken van room en parmezaan is ook lekker!