Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara is mijn redding in nood wanneer ik geen verse groenten meer in huis heb en toch iets lekkers wil eten. Alle ingrediënten voor dit gerecht heb ik altijd standaard in huis. Hoewel er in de klassieke carbonara geen groenten zitten, zou je voor de kleur bijvoorbeeld wel wat geblancheerde doperwten kunnen toevoegen. Ook deze liggen bij ons altijd in de diepvries.
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 5 plakjes ontbijtspek, in smalle repen gesneden
- 1 ui of grote sjalot, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 100 g pecorino of Parmezaan, geraspt
- 200 ml room, slagroom of kookroom (om te koken gebruik ik altijd pakjes lang houdbare slagroom)
- 3 eieren
- Zout en peper
- Olijfolie
- Paar sprietjes verse bieslook voor garnering
Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta en kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak.
Verhit ondertussen een grote koekenpan of hapjespan met wat olie en bak op laag vuur het spek, totdat het licht begint te kleuren. Voeg dan de ui en knoflook toe en fruit even mee tot de ui zacht is.
Klop de eieren los met de room, Parmezaan en zout en peper.
Zet het vuur onder de pan met spek uit en roer het roommengsel erdoor. Blijf langzaam roeren totdat de room iets dikker wordt.
Giet de pasta af, laat uitlekken in een zeef of vergiet en voeg toe aan de room. Hussel alles voorzichtig door elkaar.
De restwarmte van de pan en pasta zijn voldoende om de room te laten binden. Gebeurt dit niet, dan kun je de pan weer even terugzetten op heel laag vuur en al roerend verwarmen tot de saus dikker wordt. Pas wel op! Als de room te warm wordt, gaan de eieren stollen en krijg je roerei. Breng de pasta eventueel extra op smaak met zout en peper en garneer met verse bieslook. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten
om 18:12
Wow! Complimenten, dit is een twist op hoe ik het vaak bereid. De parmezaan door de saus is echt een goede toevoeging!!
om 06:47
Laat je niet afschrikken door de rauwe eieren (tenzij je zwanger bent) een makkelijk recept, met een salade erbij toch nog de broodnodige vitamines 🙂
om 07:59
Ik was er ook altijd een beetje bang voor… rauwe eieren. Maar door de resthitte worden ze toch gegaard, dus zijn ze niet helemaal rauw. 🙂
om 09:37
Welke salade past bij deze gerecht ?
om 09:46
Gewoon een eenvoudige groene salade omgehusseld met een lepel extra vierge olijfolie en een drupje witte balsamicoazijn is heerlijk Anne Marie.
om 10:13
Kan je ook vega spekjes gebruiken voor dit recept
om 12:04
Ja hoor dat kan!